General Krstić: Nisam kriv za nepoštovanje suda

Suđenje Karadžiću

General Krstić: Nisam kriv za nepoštovanje suda

Crna Hronika -
General Krstić je izjavio da ostaje pri stavu da neće da svedoči u dokaznom postupku Karadžićeve odbrane, navodeći svoje zdravstveno stanje kao "isključivi razlog" za tu odluku

HAG - General Radislav Krstić izjasnio se danas da nije kriv po optužbi za nepoštovanje suda, koja je protiv njega podignuta zato što je u više navrata odbio da svedoči u dokaznom postupku odbrane Radovana Karadžića u Haškom tribunalu, kršeći time nalog pretresnog veća.

Veće je izdalo nalog umesto otužnice nakon što je obavešteno da "nema medicinskih razloga koji bi predstavljali valjan razlog da Krstić ne svedoči".

"Veće je utvrdilo da je Krstić svesno i hotimično počinio ometanje pravde", rekao je sudija Melvil Berd.

General Krstić je izjavio da ostaje pri stavu da neće da svedoči u dokaznom postupku Karadžićeve odbrane, navodeći svoje zdravstveno stanje kao "isključivi razlog" za tu odluku.

Krstić se odrekao prava da mu se nalog umesto optužnice pročita u sudnici, rekavši da ga je proučio i razumeo i da "nema potrebe da se ponovo čita".

Datum početka suđenja biće određen naknadno.

Krstićev advokat Tomislav Višnjić rekao je da će za suđenje pozati jednog svedoka i da očekuje da "iz strane zemlje" dobije određenju dokumentaciju."

Kada sve to dobijemo, obavestićemo Vas da možete da zakažete suđenje", rekao je Višnjić.Na pitanje sudije Berda da li ima primedbi na uslove pritvora, general Krstić je odgovorio da nema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track