Najnovije vesti

NESREĆA: Dete palo s litice u Tašmajdanskom parku
Foto: Nebojša Mandić

NESREĆA: Dete palo s litice u Tašmajdanskom parku

Crna Hronika
Uz pomoć vatrogasaca, doktori Hitne pomoći izvukli su dete i odvezli ga u Urgentni centar.
1 / 11

BEOGRAD - Opasna igra.
V. E. (10) teško je povređen u sredu oko 17.30 sati kada se u igri u Tašmajdanskom parku provukao između izvaljenih šipki na zaštitnoj ogradi i pao niz liticu visoku oko 15 metara. Dečak je sa višestrukim povredama opasnim po život prevezen u Urgentni centar i lekari čine sve kako bi stabilizovali njegovo stanje.

Igrao se s drugovima

Mališan se uoči nesreće igrao sa dvojicom drugara na platou iznad laguma kod restorana „Poslednja šansa“, na kome su sprave za vežbanje. U jednom trenutku prošao je kroz deo ograde na kojoj je izvaljena jedna šipka i potom pao. Da se nešto čudno dešava primetili su zaposleni u RTS, zahvaljujući kojima je dečaku pravovremeno ukazana pomoć.

- Videli smo dečaka sa druge strane ograde kako prolazi između rastinja i žbunja. Zapitali smo se šta radi tamo uopšte. Neko od kolega je primetio kako se grčevito hvatao za žbunje, ali nije uspeo da se zadrži, pao je niz liticu. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć - rekli su u RTS za Kurir.

Teško povređenog dečaka iz betonske rupe uz nadzor lekara izvukli su vatrogasci, posle čega je prevezen u Urgentni centar na reanimaciju.

Teške povrede

- Dečak je primljen sa povredama glave i tela opasnim po život i njegovo stanje je teško. On je u šoku A, gde je pod stalnim nadzorom lekara koji čine sve kako bi stabilizovali stanje dečaka i spasli mu život - rekli su sinoć iz Urgentnog centra.
Mališan je, kako saznajemo, učenik četvrtog razreda Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

 

 

 

Majka slomljena od bola

Nakon što su saznali za nesreću, u Urgentni je sa rođacima i komšijama stigla dečakova majka Irena E.
- Biće dobro, je l’ da? - ponavljala je neprestano, slomljena od bola.

Komšije kažu da su joj lekari dali lekove za smirenje, ali da ni oni nisu uspevali da je smire. Prema njihovim rečima, majka nikako nije mogla da poveruje da se tako nešto desilo njenom sinu jedincu. Dečakov otac juče nije bio u Beogradu.
- Ta šipka već duže vreme stoji odvaljena i deca mogu da se provuku. Nije im bilo prvi put da se tu u blizini igraju. U tom trenutku u parku je bilo skoro celo odeljenje. Zašto se on provukao kroz ogradu, nikome nije jasno - priča za Kurir potreseni komšija.
Oko 19.30 dečaka je u Urgentnom obišao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

 

Bijelić: Ne znam ko održava ogradu

Na mesto događaja došli su Marko Blagojević, direktor Agencije za investicije i stanovanje Grada Beograda, kao i gradski menadžer Aleksandar Bijelić, ali nisu mogli da kažu u čijoj je nadležnosti oštećena ograda.
- Agencija je investitor radova na delu Tašmajdana koji se rekonstruiše i nije nadležna za održavanje ograde - rekao je Blagojević, dok je Bijelić kratko rekao da „ne zna ko je zadužen za održavanje ograde i da će se to utvrditi“.
U JKP „Zelenilo Beograd“ sinoć su nam rekli da sporna ograda nije u njihovom programu održavanja.

 

http://www.youtube.com/watch?v=QXsIOJiA288

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...