Ubicu iz Ivanče sahranjuju u dvorištu kuće?

Porodica se dvoumi

Ubicu iz Ivanče sahranjuju u dvorištu kuće?

Crna Hronika -
Meštani Velike Ivanče, gde je Ljubiša Bogdanović (60) prošle nedelje ubio 13 komšija i rođaka, tvrde da će njegova porodica urnu zakopati u dvorištu ili negde na imanju

BEOGRAD - Obzir prema žrtvama!Urna s pepelom Ljubiše Bogdanovića (60), monstruma iz Velike Ivanče, koji je prošle nedelje u tom selu ubio 13 rođaka i komšija, a zatim i sebe, verovatno će biti zakopana u dvorištu njegove kuće, iz koje je započeo svoj krvavi pohod.Kako smo saznali od meštana Velike Ivanče, Ljubišine ćerke Zorica i Slavica i supruga Javorka, koja je jedina preživela stravičan masakr, odlučile su se na takav potez jer ne žele da iritiraju porodice ubijenih, koji su sahranjeni na lokalnom groblju.- Verujem da im niko ne bi zamerio da Ljubišinu urnu pohrane i na groblju. Međutim, Javorka i njene ćerke odlučile su da ne sahrane Ljubišu u centru sela jer ne žele da ljute meštane - kaže naša sagovornica koja je bila u kontaktu s Bogdanovićima.Ona dodaje da je porodica Bogdanović odlučila da Ljubišinu urnu s pepelom sahrani u dvorištu kuće ili negde na njihovom velikom imanju.- Još razmišljaju o tome i odluka nije definitivna, jer oni razmišljaju da prodaju to imanje, iz kojeg su već iselili jedan deo stoke. Sve to rade jer će Javorka, po svojoj želji, živeti kod ćerke Zorice u Jagnjilu - kaže meštanka i objašnjava:- Zato će ćerke verovatno Ljubišinu urnu zakopati ili u dvorištu ili će pre to ipak biti negde na imanju. Međutim, odlučili su da neće postaviti nikakvo obeležje, poput spomenika ili nadgrobne ploče, kako ne bi podsećali porodice žrtava na dan kad su izgubili najmilije.Stravičan zločin u Velikoj Ivanči dogodio se 9. aprila, kad je Ljubiša Bogdanović u praskozorje najpre ubio svoju majku Dobrilu (83) i sina Branka (42), a zatim u crno zavio i porodice Despotović, Stekić, Mijailović i Ješić. Njegova najmlađa žrtva David Despotović imao je samo godinu i po kad mu je Ljubiša pucao u glavu!

Ljubišine ćerke Slavica i Zorica (Foto: Marina Lopičić)
Ljubišine ćerke Slavica i Zorica (Foto: Marina Lopičić)

Nema kontroleU JKP „Pogrebne usluge Beograd“ navode da urna s pepelom, kao ni kovčeg s telom, ne može da se sahrani gde kome padne na pamet.- Procedura je jasna: ako neko hoće da preuzme urnu, obavezan je da donese potvrdu da ima grobno mesto. Mi izdajemo urnu, ali ne kontrolišemo da li je ona zaista pohranjena u tu grobnicu - rečeno nam je u JKP „Pogrebne usluge Beograd“.

Urnu čuvaju šest meseciZakonska obaveza JKP „Pogrebne usluge“ jeste da urnu čuvaju šest meseci, a posle toga ona se stavlja u jedno od zajedničkih grobnih mesta.- Bilo je slučajeva da ljudi nikad ne preuzmu urnu. Zakonom je regulisano da se, kad prođe rok od šest meseci, urna odloži na neko groblje koje ima zajedničku grobnicu ili pepeo bude rasut u Vrtu sećanja na Novom groblju - navode u JKP „Pogrebne usluge“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track