TEŠKE OPTUŽBE: Džajić mi duguje 510.000 evra!
Foto: Beta Ap

TEŠKE OPTUŽBE: Džajić mi duguje 510.000 evra!

Crna Hronika -
Ni posle devet godina predsednik Zvezde Dragan Džajić i Miloš Marinković, bivši sekretar kluba, nisu vratili novac koji su uzeli od suvlasnika „Tehnografa“ da namire svoje i Zvezdine dugove

BEOGRAD - Ispala!Dragan Džajić, predsednik FK Crvena zvezda, i Miloš Marinković, bivši generalni sekretar fudbalskog kluba, dužni su oko pola miliona evra Milanu Đuričiću, suvlasniku građevinske firme „Tehnograf“, saznaje Kurir!Ivana Rakočević, tužilac Prvog osnovnog tužilaštva, primila je službenu belešku u kojoj se navodi da su Džajić i Marinković zbog loše finansijske situacije u klubu od Đuričića u više navrata pozajmili ukupno 510.000 evra! Od tih para, kako saznajemo, 60.000 evra je dato navijaču J. S., 220.000 evra je plaćeno vlasnicima hotela u centru Beograda, dok je 230.000 evra dato još nekim osobama, među kojima ima i bivših fudbalera Crvene zvezde.- Tokom 2004. godine izveo sam više građevinskih radova za Zvezdu, a u maju te godine mi je Miša Marinković rekao da me traži Džaja. Otišao sam kod njega i on mi je gotovo plačnim glasom rekao da mu na vrata kuće stalno dolazi navijač J. S. i da mu traži 60.000 evra. Rekao mi je: „Daj mu ti pare, a Zvezda ili ja ćemo ti vratiti novac“ - ispričao je Đuričić u tužilaštvu.On navodi da je napravljena potvrda, koja je overena i potpisana, a jedan od potpisnika je i Miloš Marinković.- Sličan scenario dogodio se i s Ljubišom S. i Blažom Č., vlasnicima jednog beogradskog hotela. Njima sam dao ukupno 220.000 evra jer im je trebalo da kupe hotel u centru Beograda. Oni su već ranije pozajmljivali novac Crvenoj zvezdi, pa kad su tražili da im Zvezda vrati pare kako bi kupili hotel, Džajić i ekipa nisu imali da im isplate dug. Zato su me Džajić i Marinković zamolili da ja izmirim te dugove, a Zvezda bi meni dala novac od nekog transfera igrača - ispričao je Đuričić u tužilaštvu i dodao:- Sačinjena je priznanica koju je potpisao Ljubiša S., a u kojoj se navodi da će mi Dragan Džajić i Miloš Marinković vratiti 220.000 evra najkasnije do kraja 2006. godine. Danas je 2013. i novac još nisam dobio!

Miloš Marinković
Miloš Marinković

Džajić se nije odazivao na naše poziveRedakcija Kurira pokušavala je juče nekoliko puta da stupi u kontakt s Draganom Džajićem kako bismo čuli i njegovu stranu priče, ali on do zaključenja ovog izdanja Kurira nije odgovarao na naše pozive.Upropastio zdravljeZbog stresa koji je doživeo, Milan Đuričić je upropastio zdravlje.- Imao sam dva infarkta i moždani udar. Zdravlje mi je nepovratno narušeno - rekao je on u tužilaštvu.

Uzimao novac i od drugihIme Dragana Džajića dovodilo se i u vezu s dugovanjem prema Stevanu Stevanoviću, vlasnika firme „Grading SS“. Stevanović je, prema pisanju medija, pozajmio oko 600.000 evra Draganu Džajiću i Draganu Stojkoviću Piksiju kako bi oni pokrili troškove kluba.

Službena beleška napravljena u prvom osnovnom tužilaštvu
Službena beleška napravljena u prvom osnovnom tužilaštvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track