ISPOVEST BIVŠEG FUDBALERA: Reketaši su mi uništili život

ISPOVEST BIVŠEG FUDBALERA: Reketaši su mi uništili život

Crna Hronika -
Plaćao sam i sve njihove cehove i luksuziranja. Ostao sam bez novca i stanova, ali i života jer sam i fizički i psihički iznuren – ispričao je beogradski građevinski preduzimač Nikola V.

BEOGRAD - Pratili su me i u svakom trenutku znali gde se nalazim, bez obzira da li sam bio u Beogradu, na Zlatiboru, u Parizu... Pretili su mi, prebijali me i tačno znali u svakom trenutku gde se nalaze moji roditelji, devojka, sestra i zet, ali i ko i kada dolazi po sestričinu u obdanište.Policiji nisam smeo da prijavim, jer su sa njima stalno bila dva policijska inspektora. Plaćao sam i sve njihove cehove i luksuziranja. Ostao sam bez novca i stanova, ali i života jer sam i fizički i psihički iznuren – ispričao je beogradski građevinski preduzimač Nikola V., inače bivši fudbaler, kojem je osmočlana kriminalna grupa, u kojoj su bila i dva policajca, koja je uhapšena krajem prošle nedelje za manje od dve godine iznudila 21 stan, tri automobila „audi” i 55.000 evra.Kada je dao izjavu u policiji, Nikola se sklonio na nedelju dana iz Beograda. Iznuđivači su u tom periodu pokušavajući da dođu do njega, obilazili njegovu porodicu i devojku, polupali automobil ocu i tražili da im prepiše stan, jer im Nikola navodno duguje novac.- Uplašio sam se da su provalili da sam bio u policiji, ali na moju sreću inspektori Drugog odeljenja beogradske policije su ih ubrzo uhapsili i mogu samo da na osnovu svoje dvogodišnje agonije apelujem na sve koji imaju sličan problem da se odmah obrate policiji. Sada je sve to iza mene, ali zbog torture koju normalan čovek teško da može da podnese i dalje sam uplašen i bog zna kako ću se vratiti normalnom životu.

- Sve je počelo kada su u avgustu 2011. došli na moje gradilište u Rakovici i tražili dva stana, koja sam morao da im prepišem. Od tada je počeo moj pakao, pratili su me u stopu. Sa njima su stalno bila dva policajca. Ako negde putujem, znali su kad, gde i kojim letom. Kada sam krenuo sa devojkom za Pariz, u avionu su dva reda iza nas sedeli oni, kada smo otišli na Zlatibor samo su me pozvali i rekli: „Siđi da popijemo jedno piće u restoranu u hotelu“. Dolazili su u moj stan, šamarali me, tukli, slomili ruku... Ali, zapravo sam najviše strahovao i nisam se odlučivao da prijavim zbog porodice. Tačno su znali kretanje svih. Kada mi roditelji negde krenu, stizala mi je SMS poruka od njih da se odmah javim, ukoliko to ne bi učinio u roku od dva minuta urlali su upozoravajući me da znaju gde mi se kreću i otac i majka - priča Nikola.Osim što im je prepisivao stanove u zgradama koje je izgradio, na poziv grupe morao je svaki put da dođe do “tog i tog kafića” da im izmiri cehove. Uplašen otkazao je i sopstveno venčanje i svadbu jer se grupa sama pozvala na nju i obećala da će napraviti haos.- Vodio sam bukvalno dvostruki život dve godine, sa jedne strane sam se zbog porodice pretvarao da je sve u redu, a sa druge sam morao da radim sve što oni kažu. Pomišljao sam i da dignem ruku na sebe. Ali sam se potom uplašio kada sam shvatio da nemam više ništa i da jedino još moj otac ima naš porodični stan i da će krenuti na njega. Nemajući više gde, ispričao sam sve kumovima, koji su me nagovorili da odem u beogradsku policiju i sve prijavim - kaže Nikola V.Za iznudu su osumnjičeni braća Dušan (30) i Dalibor Bogdanović (27) iz Peći, Rakovičani Vladimir Stajković (38), Božidar Jović (40), Slobodan Đukić (34) i Nenad Kujović (40), inspektor stanice u Rakovici Dejan Ilić (40) i pripadnik Žandarmerije Dejan Božović (39). Jović je odslužio kaznu zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića, dok je Stajković, inače kum vođe “rakovičkog klana”, odležao godinu dana zbog pomaganja u ubistvu Zorana Tomovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track