TUČA U ZATVORU: Sretko Kalinić napao Jocu Amsterdama!
Foto: Dado Djilas

TUČA U ZATVORU: Sretko Kalinić napao Jocu Amsterdama!

Crna Hronika -
Nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ pločicom iz kupatila gađao Sretena Jocića dok su ga stražari sprovodili kroz hodnik

BEOGRAD - Sretko hteo da bije Sretena!Nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ Sretko Kalinić napao je u ponedeljak u Centralnom zatvoru Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam! Kako Kurir saznaje, Kalinić je otkinuo deo pločice iz kupatila i gađao Jocića!- Sve se dogodilo iznenada i nikome još nije jasno kako je Kaliniću pošlo za rukom da baš u trenutku kada je Jocić sprovođen kroz hodnik izvuče deo keramičke pločice. Na sreću, Jocić je prošao bez ozbiljnijih povreda, ali je incident ozbiljno shvaćen jer je Kalinić i ranije pokazao da je spreman na sve. Ko zna kako bi se sve završilo da brzom reakcijom čuvara reda nisu razdvojeni - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik nije mogao da kaže zbog čega je Kalinić želeo da se obračuna s Jocićem, ali je potvrdio da su dvojica zatvorenika, koji su iz bezbednosnih razloga pod „posebnim režimom“, razmenila teške reči.- Njih dvojica smeštena su u istom delu Centralnog zatvora, takozvanom „Hajatu“. Sve se dogodilo kad su se dvojica zloglasnih pritvorenika srela u prolazu kroz hodnik - kaže on i objašnjava da se baš da bi se izbegli incidenti, sve čini da se ovakvi zatvorenici ne sreću.- Sigurno bi se fizički obračunali da ih nadležni nisu razdvojili - dodaje on.

Kalinićevi ispadi 7. februar 2012.Sa Željkom Milovanovićem pokušao je da pobegne iz zgrade Specijalnog suda u Beogradu.8. februar 2013. U ćeliji Sretka Kalinića pronađeni su žilet i isečena majica, od koje je napravljen konopac.22. april 2013.Razbijenom pločicom napao Sretena Jocića.

Ko je Sretko KalinićSretko Kalinić bio je u bekstvu sedam godina pre nego što je 2010. godine uhapšen u Zagrebu. Pred Specijalnim sudom već je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i za umešanost u brojne zločine „zemunskog klana“. Takođe, sudi mu se i za učešće u nekoliko likvidacija kao članu grupe Luke Bojovića.- Ne znam ništa, prvi put čujem za taj incident - kratko je rekao juče Kalinićev branilac, advokat Slavko Petrić.

Ko je Sreten JocićSreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića, poznatijeg kao Goksi Bombaš. Kaznu služi u zatvoru Zabela u Požarevcu, a u Centralnom zatvoru u Beogradu boravi samo kada ima zakazana suđenja za umešanost u ubistvo Ive Pukanića, napad na policajce i nedozvoljeno držanje oružja.

Tri incidenta u Palati pravdeU beogradskoj Palati pravde juče su se dogodila čak tri incidenta u kojima je napadnuta sudska straža! Na suđenju za udes u kojem je poginuo Ognjen Tripković publika, koja je nosila majice s likom nastradalog momka, najpre se posvađala, a onda i potukla sa stražom. U opštoj pometnji srušena su kontradiverziona vrata, a jedan stražar je povređen - kaže sagovornik Kurira.Drugi incident dogodio se na suđenju Nikoli Laziću, optuženom da je preko svoje firme „Elita internacional“ prevario 1.600 ljudi. Nekoliko oštećenih nije moglo da uđe u sudnicu, pa su napali stražare, a policija je podnela prijavu protiv Vladimira V.U trećem incidentu stražar se našao na meti žene koja se svađala s mužem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track