Ivan Bogdanov izašao iz zatvora!
Foto: Nebojsa Mandic

Izdržao kaznu

Ivan Bogdanov izašao iz zatvora!

Crna Hronika -
Navijač Crvene zvezde, pušten je iz Centralnog zatvora nakon što je izdržao kaznu zatvora zbog napada na policiju i učešće u masovnoj tuči pred košarkaški meč Partizan – Zvezda 2006. godine

BEOGRAD - Ivan Bogdanov, navijač Crvene zvezde, pušten je iz Centralnog zatvora nakon što je izdržao kaznu zatvora zbog napada na policiju i učešće u masovnoj tuči pred košarkaški meč Partizan – Zvezda 2006. godine.

Nakon što je usvojio žalbu Nemanje Govedarice, advokata Ivana Bogdanova, Apelacioni sud u Beogradu je navijaču ublažio zatvorsku kaznu za mesec dana.

Bogdanov, obučen u majicu i trenerku, je izašao sa jednim džakom sa stvarima i nije davao izjave. Njega su dva stražara ispratila do kapije gde se poljubio sa prijateljem koji ga je sačekao i nakon toga seo u auto i odvezao.

Podsetimo, Bogdanov je bio u pritvoru od 24. maja 2011, kada je u Srbiju deportovan iz Italije gde je uhapšen je 8. marta 2011. godine posle nereda na fudbalskoj utakmici u Đenovi. U Italiji je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, ali je ta kazna bila zamenjena proterivanjem.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno cenio kao otežavajuće okolnosti za Bogdanova njegov raniji život, kao i njegov život nakon izvršenja tih krivičnih dela.Takođe, pravilno je cenio i način na koji je izvršio krivično delo za koje je osuđen imajući u vidu da je ispoljio istrajnost, visok stepen drskosti i bezobzirnosti.Međutim, po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se žalbom branilaca Ivana Bogdanova ističe da prvostepeni sud prilikom odmeravanja kazne nije imao u vidu činjenicu da je okrivljeni kritičnom prilikom i sam bio povređen usled napada, kao i da je postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti.Ceneći stepen krivice okrivljenog, težinu izvršenih krivičnih dela, jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra, ličnost okrivljenog i njegove lične prilike, Apelacioni sud je prvostepenu presudu preinačio u delu odluke o kazni i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 11 meseci nalazeći da je ovako izrečena kazna nužna, ali i dovoljna mera krivično pravne zaštite, i da će se istom ostvariti svrha kažnjavanja, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track