SUD: Ubijeni nastavnik nije bio svedok protiv Borčanskog klana

SUD: Ubijeni nastavnik nije bio svedok protiv Borčanskog klana

Crna Hronika -
Viši sud u Beogradu potvrdio je da Srećko Ćirić nastavnik koji je u utorak pronađen ubijen u Padinskoj Skeli nije bio na listi svedoka protiv Borčanskog klana

BEOGRAD - Srećko Ćirić (49), nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi “Olga Petrov” koji je u utorak nađen ubijen u beogradskom naselju Padinska Skela, nije bio na listi svedoka u postupcima koji se vode protiv vođe borčanskog narko-klana Dalibora Ristića Dače, potvrdio je Viši sud u Beogradu.Policija je u prvim satima istrage Ćirića povezala s ovom kriminalnom grupom, sa kojom je krajem 2009. uhapšen zbog sumnje da se bavi preprodajom droge. Protiv njega zbog nedostatka dokaza nikad nije podignuta optužnica, dok su ostali članovi grupe osuđeni, ali su, zbog Zakona o amnestiji, ubrzo pušteni na slobodu.Za Daliborom Ristićem bila je raspisana Interpolova poternica i on je, posle 14 meseci bekstva, uhapšen krajem 2012. Protiv njega se trenutno vode dva postupka, a pred Višim sudom trebalo bi da se pojavi zajedno s bratom Draganom Ristićem i Mišom Lukovićem zbog pokušaja iznude. Istovremeno, pred Specijalnim sudom Ristić je optužen za proizvodnju i prodaju narkotika, ali prema rečima Dušice Ristić, portparolke Višeg suda u Beogradu, ubijeni Ćirić se kao svedok ne pojavljuje ni u jednom postupku.U poslednjih nekoliko godina, Srećko Ćirić je peti prosvetni radnik kojeg je policija dovela u vezu sa dilovanjem droge. Krajem januara, uhapšen je profesor 9. beogradske gimnazije Radomir M. zbog preprodaje heroina, dok je profesorka Srednje stručne škole iz Pirota Radica V. uhapšena na graničnom prelazu sa 4.000 tableta „tramadola”.

U donjem vešu profesora iz Berana Radonje L. nađena je marihuana, dok je profesor Ismet C. iz Novog Pazara uhapšen zbog prodaje heroina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja