UHAPŠEN: Dekan KG mašinca zloupotrebom do 200.000 evra

Priveden prvi čovek Mašinskog fakulteta

UHAPŠEN: Dekan KG mašinca zloupotrebom do 200.000 evra

Crna Hronika -
Dosadašnja istraga utvrdila je da je u poslednjih šest godina dekan Miroslav Babić za sebe uzimao novac koji je Ministarstvo nauke davalo Fakultetu za naučnoistraživački rad

KRAGUJEVAC - Napunio svoje džepove!

Profesor dr Miroslav Babić (59), dekan Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, uhapšen je zbog sumnje da je nezakonito prisvojio oko 20 miliona dinara i da je fakultetu kojim rukovodi pričinio štetu od 230.000 evra.

Osim toga, njemu se na teret stavlja da je budžet Srbije oštetio za oko 44,3 miliona dinara.- Dosadašnja istraga utvrdila je da je u poslednjih šest godina dekan Miroslav Babić za sebe uzimao novac koji je Ministarstvo nauke davalo Fakultetu za naučnoistraživački rad - kaže sagovornik Kurira blizak istrazi.Naš sagovornik dodaje da je osumnjičeni dekan novcem koji je nezakonito uzeo plaćao telefonske račune članovima svoje porodice i čak je platio objavljivanje čitulje preminulom tastu.

Dekanu Babiću u petak veče je, posle saslašunja u Višem sudu, određen pritvor u trajanju do 30 dana, izjavila je portparol Svetlana Simović.

Prema njenim rečima, dekanu je pritvor određen kako ne bi uticao na svedoke.

"Istraži sudija Suzana Grujović donela je dva rešenja o pokretanju istraga zbog sumnje da je dekan Miroslav B. zloupotrebio službeni položaj i zbog poreske utaje", rekla je Simovićeva.

Sudija Grujović je rekla Tanjugu da je dekana saslušavala šest sati, odnosno od 18 do 22 sata, kao i da je dekan negirao da je izvršio krivično delo.

B. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track