HAPŠENJA U KRALJEVU: Priveden i bivši gradonačelnik Ljubiša Simović

Borba protiv korupcije

HAPŠENJA U KRALJEVU: Priveden i bivši gradonačelnik Ljubiša Simović

Crna Hronika -
Privedeno 16 osoba zbog sumnje da su oštetili budžet grada Kraljeva za oko milion evra. Oni se sumnjiče da su zloupotrebili sredstva za sanaciju objekata posle zemljotresa u novembru 2010. godine

BEOGRAD - U Kraljevu je uhapšeno 16 osoba na čelu sa bivšim gradonačelnikom Ljubišom Simovićem koje se sumnjiče da su zloupotrebili sredstva za sanaciju objekata posle zemljotresa u novembru 2010. godine, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović.

"Radi se o novcu koji je uplatila Vlada Srbije na poseban račun opštine Kraljevo i taj novac je korišćen za sanaciju objekata porodica koje su bile najugroženije", kazao je Veljović.

On je naveo da je na taj način budžet opštine Kraljevo oštećen za više od milion evra. Direktor polcije najavio je da će istraga biti nastavljena pošto se sumnja da je suma veća.

"Posao policije nije završen. Mi dalje nastavljamo provere u vezi sa humanitarnim akcijama, odnosno novac koji je uplaćivan putem raznih donacija i u materijalu ili nekim drugim oblicima. Konačan iznos će sigurno biti znatno veći", kazao je Veljović.

On je rekao da je i za samu policiju frapantno da su neki ljudi dozvolili sebi da se na taj način okoriste na račun tuđe nesreće. Napomenuo je da je sama istraga trajala nekoliko meseci. Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje a u zakonskom roku biće predati istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu.

Među uhapšenima je i bivši gradonačelnik tog grada, Ljubiša Simović. Tadašnji gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović u to vreme je postao komandant štaba za vanredne situacije a bivši ministar Milan Marković je u ime vlade Srbije bio koordinator za sanaciju zemljotresa u Kraljevu.

Predsednik konzorcijuma za izgradnju montažnih kuća u Kraljevu bio je Milić Spasojević, predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke iz Ivanjice i vlasnik preduzeća "Špik iverica", dok je za građevinske radove, za postavljanje temelja bio zadužen Milan Mirković vlasnik privatnog preduzeća iz Kraljeva "Yu Keops" kao predvodnik konzorcijuma kraljevačkih građevinara.

http://www.youtube.com/watch?v=s-hIX_8ScWQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track