Antoniću produžen pritvor za još 30 dana
Foto: Beta

Antoniću produžen pritvor za još 30 dana

Crna Hronika -
Bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" pritvor je produžen za još 30 dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću, dok su njegovi saradnici pušteni da se brane sa slobode ili su prebačeni u kućni pritvor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić izjavila je da je Posebno odeljenje tog suda, nakon što je Apelacioni sud po žalbama ukinuo rešenje kojim je Antoniću i još osmorici njegovih saradnika krajem aprila pritvor produžen, ponovo razmorio razloge za pritvor.

"Imajući u vidu primedbe Apelacionog suda, krivično vanpretresno veće je u utorak trojici optuženih pritvor zamenilo merom zabrane napuštanja stana (kućni pritvor), a petorici optuženih pritvor je ukinulo", navela je ona.

Antoniću je pritvor produžen za još 30 dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, kazala je Ristić. Antonić je u pritvoru od hapšenja 8. avgusta 2012.Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. aprila optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u tom predmetu, zbog sumnje da su tu banku oštetili za 84 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja