Ukraden traktor srpskoj porodici na Kosovu

Ukraden traktor srpskoj porodici na Kosovu

Crna Hronika -
Jedna od povratnica u selo Rudice Smilja Vulić kaže da će ova krađa znatno otežati život povratnicima, koji su zajedničkim traktorom obrađivali oko dvadeset hektara zemlje

ISTOK - Nepoznati počinioci ukrali su traktor u vlasništvu četiri povratničke srpske porodice u selu Rudice na Kosovu, rekla je danas jedna od povratnica u to selo Smilja Vulić.

Prema njenim rečima, krađu je prvi primetio meštanin Rudica Blagoje Šiljaković, oko jedan sat posle ponoći. Pripadnici Kosovske policijske službe došli su na lice mesta i ustanovili da su lopovi traktor odvezli u pravcu magistralnog puta Klina-Istok.

"Ovo je treći put da nepoznati počinioci kradu ovaj traktor. Prvi put pokušali su juna 2011. godine, ali je traktor pronađen na putu, kao i u drugom pokušaju krađe, u martu ove godine", rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da će ova krađa znatno otežati život povratnicima, koji su zajedničkim traktorom obrađivali oko dvadeset hektara zemlje. U mesovito selo Rudice Srbi su se vratili 2009. godine, kada im je Vlada Kosova zajedno sa međunarodnim donatorima obnovila i izgradila dvanaest kuća. Danas u ovom selu stalno živi deset srpskih povratničkih porodica sa ukupno osamnaest članova, a prema rečima Vulićeve povratnici nikada nisu imali problema sa svojim albanskim komšijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track