NASILJE: Vršnjak ga ranio, a on lagao da je pao na staklo!

Dečak od 13 godina teško povređen

NASILJE: Vršnjak ga ranio, a on lagao da je pao na staklo!

Crna Hronika -
Policija još utvrđuje zašto je P. P. (13), učenik šestog razreda OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu, nožem ubo u stomak R. S. (13), druga iz odeljenja, koji je zbog povrede hitno operisan

MOKRIN - Celo mesto u šoku zbog krvavog okršaja dvojice dečaka!Žitelji Mokrina su u šoku nakon što su se dvojica dečaka, učenika šestog razreda OŠ „Vasa Stajić“, potukla i izbola nožem! Samo pukom srećom, svađa maloletnika nije se kobno završila, a da ironija bude veća, povređeni R. S. (13) čak je pokušao da zaštiti dečaka koji ga je ranio tako što je nastavnicima i lekarima rekao da je pri povratku iz škole pao na staklo i povredio se.Istraga otkrila istinu- Iako je R. S. pokušao da sakrije šta mu se stvarno dogodilo, istragom je utvrđeno da ga je u petak po podne nožem u stomak ubo njegov drug iz odeljenja P. P. (13) - kaže izvor Kurira iz policije.Naš sagovornik dodaje da još nije utvrđeno zbog čega su se vršnjaci posvađali i zbog čega je jedan potegao nož, dok je Miroslav Stojanov, profesor fizičkog, koji je prvi pomogao ranjenim učeniku, rekao da su R. S. i P. P. bili vrlo neprecizni u izjavama.- Povređeni R. S. tvrdio je da se ne seća na šta se ubo, a onda je rekao da se povredio tako što je pao na komad stakla! Da bih stekao uvid o kakvoj se povredi radi, pitao sam ga da mi objasni kakvog je oblika i boje bilo staklo. Ni to nije znao da kaže! Delovalo mi je kao da je rana zaista naneta oštrim predmetom - rekao je Stojanov za Kurir.Pomoć tražili u školiPosle okršaja, u kojem su radili noževi, povređeni R. S. i njegov školski drug P. P. vratili su se u školu da potraže pomoć.- R. S. je stomak bio krvav. P. P. mi je ispričao da je čuo jauk, okrenuo se i video da njegov drug leži i plače nakon što je iz stomaka izvadio komad stakla. I povređeni dečak je potvrdio da je izvadio staklo i bacio ga u travu u kanal kraj puta. Međutim, staklo na tom mestu nije pronađeno. Ma, ceo slučaj je čudan, a nikad nisam primetio da su R. S. i P. P. u bilo kakvom konfliktu - rekao je Stojanov.U bolnici u Kikindi Kuriru je potvrđeno da je R. S. operisan i da se oporavlja od povrede.

Ilustracija
Ilustracija

Kapija dvorišta zaključanaU pratnji nastavnika Miroslava Stojanova reporteri Kurira otišli su i do kuće R. S., ali tamo nikog nismo zatekli, a kapija dvorišta bila je zaključana.- Reč je o siromašnoj, ali časnoj porodici. Dečakovi roditelji izdržavaju se od stočarstva - rekao je Stojanov.

Sve više sukobaStojanov je rekao da talas nasilja među vršnjacima, nažalost, nije mimoišao ni osnovnu školu u Mokrinu.- Uglavnom je reč o svađama, mada je bilo i fizičkih obračuna između đaka. Do njih je uglavnom dolazilo van škole - rekao je Stojanov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track