POTERA: Srpskog pink pantera i dalje juri švajcarska policija

POTERA: Srpskog pink pantera i dalje juri švajcarska policija

Crna Hronika -
Policija i dalje traga za dvojicom begunaca Francuzom i Srbinom, članovima bande „Pink Panter“

LOZANA - Švajcarska policija uhapsila je dvojicu Albanaca koji su pre tri dana pobegli iz zatvora „Bua Merme“, kao i dvojicu Srba koji su pomogli u spektakularnom bekstvu. Policija i dalje traga za dvojicom begunaca Francuzom i Srbinom, članovima bande „Pink Panter“.

Švajcarska policija uhvatila je dvojicu od pet zatvorenika, begunaca iz zatvora. Policija u kantonu Vo, na jugozapadu zemlje, uhapsila dvojicu begunaca, 34-godišnjeg državljanina Albanije, kao i Albanca (22) s Kosova i Metohije. Osim njih, uhapšena su i dvojica njihovih pomagača, obojica srpski državljani.

Dvojica begunaca su uhapšeni u jednom stanu u predgrađu Lozane, gde je uhvaćen i njihov pomagač, srpski državljanin, dok je drugi Srbin za koga se veruje da je pomagao u bekstvu uhapšen u centralnom kantonu Lucern.

U akciji hvatanja begunaca i njihovih pomagača učestvovalo je oko 80 policajaca.U bekstvu su i dalje Francuz i Srbin, koji su članovi bande „Pink Panter“, ali i državljanin BiH (31), za koga se pretpostavlja da ne pripada „Pink Panterima“. Francuz, Albanac, Bosanac, Albanac s Kosova i Metohije i Srbin izveli su spektakularno bekstvo iz švajcarskog zatvora za samo pet minuta uz pomoć oružja i merdevina, koje su im dostavila dvojica Srba spolja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track