AFERA GALENIKA: Tužilac saslušao osumnjičene, odlučuje o pritvoru?

AFERA GALENIKA: Tužilac saslušao osumnjičene, odlučuje o pritvoru?

Crna Hronika -
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je rekao da su saslušanja osumnjičenih završena kasno sinoć i da će odluku o pritovru doneti u roku od 48 sati

BEOGRAD- Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je danas da će posle završenog saslušanja u roku od 48 sati odlučiti o nastavku krivičnog postupka protiv osmoro privedenih zbog malverazija u Galanici.

Radisavljević je rekao da su saslušanja osumnjičenih završena kasno sinoć i da su svi izneli svoje odbrane u prisustvu branilaca. U Tužilaštvo za organizovani kriminal policija je privela bivšeg generalnog direktora "Galenika" a.d. Nenada Ognjenovića, osnivača i vlasnika zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić" Miodraga Jeremića, zamenika generalnog direktora Galenike Gorana Orlića, vlasnika radnje "Pavlović" Dragana Pavlovića.

Privedeni su i odgovorni u privrednim društvima "Farmanari" i "Unihemkom" Željka Jovovića i LJubicu Prica, odgovorno lice u privrednom društvu "Trgošped-trans" Milana Vladovića i sudskog veštaka i ovlašćenog procenitelja Željka Birmančevića.

Oni se sumnjiče da su u toku 2008. i 2009. godine prilikom uvoza sirovina za Galeniku, nabavke skulptura i prodaje lekova, oštetili tu farmaceutsku kompaniju za 12 miliona evra. Prema navodima prijave, novcem tog državnog preduzeća plaćen je, između ostalog uvoz sirovina za potrebe privatne farmaceutske kompanije u vrednosti od više od pet miliona evra. "U istom periodu, bez sprovedenog postupka javne nabake, Galenika je po višestruko uvećanim cenama kupila skulpture, koje su plaćene više od dva miliona evra. Jedna od njih, plaćena je 650.000 evra i do danas nije preuzeta iz livnice, jer je utvrđeno da nema nikakvu umetničku vrednost", navedeno je juče u saopštenju Tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track