PRETUČENI FRANCUZ: Volim Srbiju i ostajem u Beogradu

Grupa nasilnika napala prijatelja Srba

PRETUČENI FRANCUZ: Volim Srbiju i ostajem u Beogradu

Crna Hronika -
Nekoliko napadača nasrnulo na Karla Odbura, koji se na Fejsbuku predstavlja kao ambasador Srbije u svetu, i polomilo mu nos

BEOGRAD - Bez obzira na sve, veruje da je Beograd bezbedan grad.Francuski državljanin Karl Odbur, koji se na Fejsbuku predstavlja kao ambasador Srbije u svetu, kaže da ga je grupa od nekoliko mladića napala u centru Beograda i udarila ga nekoliko puta! On je naveo da su napadači nasrnuli na njega preksinoć oko 19 časova, kad je sa ćerkom Lunom vozio rolere u parku kod Studentskog trga.

Nije tražio pomoć lekara- Napadači su, najverovatnije, bili pijani... Slomili su mi nos, ali se osećam dobro i nisam otišao kod lekara nakon prebijanja. Mladići koji su me napali zapretili su da ću ponovo dobiti batine ako me budu videli da vozim rolere - rekao je Odbur, koji napad nije prijavio policiji.On je na svom Fejsbuk profilu napisao da, uprkos svemu, i dalje misli da je Beograd dobar grad za život, bezbedniji od Londona i Pariza.

- Nažalost, i na svojoj koži sam osetio da se loše stvari dešavaju i u srpskom glavnom gradu - napisao je na Fejsbuku Odbur.

Međutim, Karl naglašava da voli Srbiju i da neće napustiti Beograd. Lažna slika o SrbijiŠiroj javnosti Karl Odbur poznat je po tome što je, u znak prijateljstva prema Srbiji, pokrenuo internet sajt www.ambassador-serbia.com. Na tom sajtu Odbur pokušava da promeni loš imidž Srbije, koji je prisutan u Evropi i svetu, i predstavlja njene najlepše strane.- Sajt je pokrenut radi promene loše slike o Srbiji u svetu, koja je lažna. Ima za cilj da istinu o Srbiji i srpskom narodu predstavi u svetu - naveo je Odbur, koji se iz Pariza preselio u Beograd pre nekoliko godina.

Devojčica doživela šokIako je postojala opasnost da pijani nasilnici nasrnu i na Karlovu ćerku, to se, na sreću, nije dogodilo.- Ipak, moja ćerka od šest godina je doživela šok zbog svega što je videla i doživela - rekao je Karl Odbur.

Huligani moraju biti kažnjeniNakon što je na Fejsbuku objavio da je napadnut, na Odburov Fejsbuk profil počele su da stižu poruke podrške. „Volimo te, Karl“, „Rana na duši najteže zarasta! Nadam se da nisu znali koga su povredili! Veliki pozdrav za tebe i Lunu!“, „Podrška iskrenom srpskom prijatelju, huligani moraju biti kažnjeni“ i „Nadam se da ste dobro, a da će ovi što su vas napali da zaglave iza rešetaka“, samo su neke od njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track