ČUMETOVA ŽENA  ADVOKATU: Boroviću, ti si pavijan!
Foto: Dragana Udovičić

Izbačena iz sudnice

ČUMETOVA ŽENA ADVOKATU: Boroviću, ti si pavijan!

Crna Hronika -
Branku Jeftoviću su 2004. pretili Milorad Ulemek Legija, Dragiša Binić, Borislav Pelević, Lidija Ocokoljić i Luka Bojović, i to zbog tansfera fudbalera Obilića, navela je Ivana Tulović Buha

BEOGRAD - Ivana Tulović Buha, žena svedoka saradnika Ljubiše Buhe, izbačena je iz sudnice Centralnog zatvora u Beogradu i kažnjena je sa 100.000 dinara zbog nedoličnog ponašanja i vređanja advokata Borivoja Borovića, zastupnika Luke Bojovića, kome je jednom trenutku u lice sasula da je pavijan.Tulovićeva se danas pojavila na suđenju Luki Bojoviću i trojici optuženih za više ubistava i pokušaja ubistva. Ona je trebala da svedoči o ubistvu Branka Jeftovića Jorge, sa kojim je bila u vezi 2004. godine, kada je ubijen.

Ivana Tulović svedočila je da su njenom tadašnjem dečku pretili Milorad Ulemek Legija, Dragiša Binić, Borislav Pelević, Lidija Ocokoljić i Luka Bojović, i to zbog tansfera fudbalera Obilića.Ona je rekla da se Jorga dogovorio sa Željkom Ražnatovićem Arkanom da od njegove prodaje fudbalera Nikole Lazetića, koga je doveo iz Vojvodine u Obilić, dobije četiri miliona marka za transfer.On, međutim, od toga nije dobio ni dinara, pa je zvao Svetlanu Cecu Ražnatović da bi dobio novac, ali su se umesto nje javljali Ulemek, Binić, Pelević, Ocokoljićeva i Bojović.

Izoseći primedbe na svedočenje Ivane Buhe, Borović je rekao da ona omalovožava sud i da je izmenila svoj iskazi iz istrage, odnosno da je "peglala izjave sa bratom ubijenog, Petrom Jeftovićem" koji je u ponedeljak svedočio.

Ivana Buha Tulović je na to oštro reagovala i istakla da je advokat vređa, nakon čega joj je sud izrekao kaznu od 20.000 dinara. Posle prve izrečene kazne, dok je Borović iznosio prigovore na njeno svedočenje, Ivana Buha je rekla da ponovo počinje "marketing i EPP advokata", posle čega joj je sud povećao kaznu na 100.000 dinara.

Borović je kazao da svedočenje Ivane Buhe dokazuje da iza nje stoji vlast i da je njen iskaz lažan, izmišljen i improvizovan, sa čim su se složila i druga dva branioca Luke Bojovića, advokati Radoslav Ognjanović i Branislav Tapušković.

Za ubistvo Jeftovića, pokušaje ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, osim Bojovića, optuženi su Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić.Bojoviću i Milisavljeviću se sudi u odsustvu, i oni se nalaze u pritvoru u Španiji.Podsećamo da se ona nije pojavila na ovom suđenju u ponedeljak iako je sud naložio njeno privođenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track