ČEDA: Dunjić vikao "izdao si Srbiju, napusti splav"
Foto: Zorana Jevtic

Jovanović svedočio o tuči u Segedinu

ČEDA: Dunjić vikao "izdao si Srbiju, napusti splav"

Crna Hronika -
Lider LDP ispričao kako je jedan od vođa navijača Crvene zvezde tukao njega, njegovu ženu Jelenu i prijatelja, Srđana Ćešića

BEOGRAD - Lider LDP ponovio optužio vođu navijača Crvene zvezde.Čedomir Jovanović, lider LDP, ponovio je u četvrtak pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu da je jedan od vođa Zvezdine navijačke grupe Belgrejd bojs Velibor Dunjić 17. aprila u Segedinu napao i tukao njega, njegovu suprugu Jelenu i prijatelja Srđana Ćešića! Kako Kurir saznaje, Jovanovićev iskaz potvrdila je i njegova supruga Jelena Jovanović, koja je juče saslušana odmah posle svog muža.Svedočio sat vremena- Čim smo ušli u restoran u Segedinu, počelo je klasično navijačko dobacivanje. Dunjić i još nekoliko navijača krenuli su ka nama. Dunjić mi je prišao, uneo mi se u lice i rekao: „Izdao si Srbiju, napusti splav“ - ispričao je, kako saznajemo, Jovanović tokom saslušanja, koje je trajalo nešto duže od sat vremena.On je detaljno objasnio kako je došlo do opšte pometnje.- Pošto nisam odmah izašao sa splava, ta grupa koja nam je prišla počela je da udara mog prijatelja Srđana Ćešića, moju suprugu Jelenu i mene! Video sam da je Dunjić udario Ćešića, ali nisam video ko je mene udario s leđa dok sam pokušavao da zaštitim suprugu. Tad su se umešali i ostali koji su bili na splavu... Razdvojili su nas i pomogli nam da izađemo sa splava - ispričao je juče Jovanović.Napad na Jovanovića, njegovu suprugu Jelenu i prijatelje dogodio se uoči vaterpolo utakmice između Crvene zvezde i Segeda koja se igrala u Segedinu. Lider LDP napadnut je kad je ušao na jedan od segedinskih splavova. Identifikovao VeliboraOdmah nakon incidenta, Jovanović je identifikovao Dunjića, koji je uhapšen dva dana kasnije. Uhapšeni Velibor Dunjić ranije je pred istražnim sudijom tvrdio da nije bio akter tuče i da je Čedomiru Jovanoviću samo pomogao da izađe sa splava, što je Jovanović juče na saslušanju opovrgao.

Osumnjičen... Velibor Dunjić
Osumnjičen... Velibor Dunjić

Dobio batine... Srđan Ćešić
Dobio batine... Srđan Ćešić

Svako mora da odgovara za svoje postupkeJovanović je posle saslušanja izjavio da je jasno kako je došlo do incidenta i da nema mesta improvizaciji.- Naš odnos prema ovom slučaju nije samo ličan, već je za mene i moju suprugu mnogo važnije stanje u kojem se nalazi naše društvo. Želja nam je da naša deca imaju pravo na normalan život. Zato očekujemo od suda da, uvažavajući sve činjenice, ispita sve okolnosti u skladu sa zakonom. I Dunjić i ja, kao i ostali učesnici napada, zreli smo ljudi svesni svojih postupaka i zato moramo biti spremni da za njih preuzmemo odgovornost.

Ne vidi se ko je tukao Čedu?Mađarska policija je u međuvremenu srpskim istražnim organima dostavila snimak tuče u restoranu. Međutim, na njemu se, navodno, ne vidi jasno ko je napao Jovanovića. Inače, Srđan Ćešić, trebalo bi da danas bude saslušan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja