ZUJALO JOJ U UŠIMA: Gradonačelnica Smedereva nije došla na suđenje
Foto: KURIR

Malverzacije sa penzijama

ZUJALO JOJ U UŠIMA: Gradonačelnica Smedereva nije došla na suđenje

Crna Hronika -
Kako je rekao sudija Dragoslav Milanović, optužena Avramović sudu je dostavila medicinsku dokumentaciju u kojoj stoji da joj "zuji u ušima i da oseća bol u grudima

SMEDEREVO - Suđenje gradonačelnici Smedereva Jasni Avramović i još dvoje optuženih za malverzacije prilikom dodeljivanja invalidskih penzija, odloženo je danas u Višem sudu u Smederevu, jer Avramović nije došla na suđenje.

Kako je rekao sudija Dragoslav Milanović, optužena Avramović sudu je dostavila medicinsku dokumentaciju u kojoj stoji da joj "zuji u ušima i da oseća bol u grudima".

Na pretres nije došao ni Bogdan Dašić, kao ni njegov advokat Radislav Maravić. Okrivljeni lekari specijalisti Jasna Avramović, koja je trenutno gradonačelnik Smedereva, i Živoslava Branković dovode se u vezu sa slučajem nelegalnih penzija, a Bogdan Dašić da je koristio falsifikovanu medicinsku dokumentaciju za odlaganje izdržavanja kazne zatvora koju mu je, navodno, obezbedila Avramovićeva. Sudija je naložio da policija na sledeći pretres, koji je zakazao za 12. jun, privede okrivljenog Dašića.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović juče je napustila grupu građana Pokret za Smederevo (PZS) koju je vodila nekoliko godina i sa svim odbornicima Pokreta u gradskoj skupštini prešla u Srpsku naprednu stranku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja