PREŠEVO: Otkriveni skriveni ilegalci iz Sirije

PREŠEVO: Otkriveni skriveni ilegalci iz Sirije

Crna Hronika -
Voz je u Srbiju ulazio iz Makedonije, a ilegalni imigranti su bili sakriveni u vagonu natovarenom kamionskom poluprikolicom, austrijske registracije kojom su prevoženi aluminijumski profili u Austriju

BEOGRAD - Carinici su, u poslednja tri dana, na železničkoj stanici Preševo i graničnom prelazu Gradina, sprečili pokušaj 10 stranih državljana, od kojih je šest iz Sirije, da ilegalno pređu državnu granicu.

Na železničkoj stanici Preševo, sprečen je, 7. juna pokušaj šest državljana Sirije da ilegalno pređu granicu u vagonu teretnog voza, saopštila je danasa Uprava carina.

Voz je u Srbiju ulazio iz Makedonije, a ilegalni imigranti su bili sakriveni u vagonu natovarenom kamionskom poluprikolicom, austrijske registracije kojom su prevoženi aluminijumski profili u Austriju.

Carinici su i u subotu, na graničnom prelazu Gradina, uspeli da otkriju i spreče ilegalni prelazak granice još četvorice stranih državljana, dodaje se u saopštenju.Emigranti, čija nacionalnost nije navedena u saopštenju, otkriveni su na ulazu u Srbiju, skeniranjem turskog kamiona koji je prevozio nameštaj na relaciji Turska - Francuska.

Na snimku koji je prikazao skener uočeno je da se u zadnjem delu tovarnog prostora kriju četiri osobe.Svi otkriveni ilegalni emigranti, kao i vozač turskog kamiona, predati su u dalju nadležnost policiji, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track