ISCENIRALI SAOBRAĆAJKE: 12 uhapšeno zbog prevara sa osiguranjem
Foto: Rojters

Sremska Mitrovica

ISCENIRALI SAOBRAĆAJKE: 12 uhapšeno zbog prevara sa osiguranjem

Crna Hronika -
U periodu od 2009. do 2011. godine oni su iscenirali više saobraćajnih nezgoda, a potom su, lažnim prikazivanjem činjenica, podnosili zahteve za isplatu naknade materijalne i nematerijalne štete, dovodeći u zabludu osiguravajuća društva da im isplate naknadu iz osiguranja

BEOGRAD - Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je 12 osoba, dok intezivno traga za još dve, koji se sumnjiče za isceniranje više saobraćajnih nesreća, čime su nekoliko osiguravajućih društava oštetili za oko 40.000 evra.

Uhapšeni su L. V. (45), Z. V. (23), D. K. (23), Z. M. (37), Đ. M. (26), A. J. (26) iz Rume, A. N. (36) iz Sremske Mitrovice, Z. Ž. (37) i Đ. J. (34) iz Laćarka, M. P. (30) iz Neradina, A. T. (35) iz Čalme i N. R. (53) iz Pećinaca, koje policija sumnjiči, kao i dve osobe za kojima traga, da su izvršili krivično delo prevara u osiguranju, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U periodu od 2009. do 2011. godine oni su iscenirali više saobraćajnih nezgoda, a potom su, lažnim prikazivanjem činjenica, podnosili zahteve za isplatu naknade materijalne i nematerijalne štete, dovodeći u zabludu osiguravajuća društva da im isplate naknadu iz osiguranja od auto-odgovornosti i za naknadu navodno zadobijene povrede.

Tako su, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe ili drugog, lažnim prikazivanjem činjenica u vezi osiguranja, doveli u zabludu ovlašćene predstavnike osiguravajućih društava "DDOR Novi Sad" a.d.o iz Novog Sada, "Uniqa osiguranje" a.d.o., "Dunav" a.d.o, "Wiener Stadtisse osiguranje" a.d.o i "Delta Generali osiguranje" a.d.o. iz Beograda da im, na štetu imovine društava koja predstavljaju, odobre isplatu naknade materijalne i nematerijalne štete, navodno pričinjene u saobraćajnim nezgodama.

Osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 3.760.545,00 dinara, što je oko 40.000 evra, koliko iznosi i materijalna šteta koja je pričinjena navedenim osiguravajućim društvima.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track