ODBIJEN USLOVNI OTPUST: Andrija Drašković ostaje u zatvoru!

ODBIJEN USLOVNI OTPUST: Andrija Drašković ostaje u zatvoru!

Crna Hronika -
U rešenju kojim je ranije odbijena Draškovićeva žalba navedeno je da nije okončan proces resocijalizacije i nije postignuta svrha specijalne prevencije. Drašković bi na slobodu trebalo da izađe polovinom oktobra

BEOGRAD - Andriji Draškoviću (48), kontroverznom beogradskom biznismenu, ponovo je odbijen zahtev za uslovno puštenje na slobodu, koji je tražio pre mesec i po dana.

Drašković na ovu odluku ima pravo žalbe. On je prvi put molbu podneo u januaru, tražeći da bude ranije pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde izdržava devetogodišnju kaznu zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38). Molbu za uslovni otpust opet je podneo i Draškovićev kum Aleksandar Golubović Batanko (49), koji robija zbog istog zločina.

Drašković je proletos prebačen iz zatvorenog u poluotvoreno odeljenje, poznatije kao “Zelengora”, a Golubović, koji je dobio osam godina zatvora, u otvoreni deo.

U rešenju kojim je ranije odbijena Draškovićeva žalba navedeno je da nije okončan proces resocijalizacije i nije postignuta svrha specijalne prevencije. Drašković bi na slobodu trebalo da izađe polovinom oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track