LSV podnela krivičnu prijavu protiv Maje Gojković

LSV podnela krivičnu prijavu protiv Maje Gojković

Crna Hronika -
LSV u krivičnoj prijavi tereti Maju Gojković o potpisivanju štetnog ugovora između Maje Gojković i ATP Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv bivše gradonačelnice Novog Sada Maje Gojković sa zahtevom da se utvrdi njena i odgovornost drugih osoba za štetan ugovor u aferi oko ATP "Vojvodina", u kojoj je grad oštećen za oko četiri miliona evra. To je za Radio Novi Sad izjavio funkcioner LSV-a Aleksandar Jovanović.

"Danas smo podneli krivičnu prijavu Višem sudu u Novom Sadu. Razlog i predmet te prijave je afera, vrlo dobro poznata u našem gradu, oko potpisivanja štetnog ugovora između Grada Novog Sada, koji je potpisala Maja Gojković i ATP "Vojvodine" pre sedam godina", rekao je Jovanović.

On je objasno da je na taj način Novi Sad postao centar korupcije i naglasio da svi koji su potpisali ugovor, a prvenstveno Maja Gojković, moraju zakonski da odgovaraju.

Grad Novi Sad je, umesto prvobitno dosuđenih milijardu i trista miliona dinara plus zatezne kamate, ATP Vojvodini isplatio pet puta manje novca, odnosno oko tri miliona evra, objavila je ranije RTV.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track