PRONEVERA: Blagajnica prisvojila tri miliona dinara

PRONEVERA: Blagajnica prisvojila tri miliona dinara

Crna Hronika -
M.G. se tereti da je od 2008. do kraja 2012. godine, kao blagajnik JKP "Čistoća" u Staroj Pazovi protivpravno prisvojila 3.097.950 dinara, na ime neplaćenih usluga zakupa pogrebnih mesta i usluga

SREMSKA MITROVICA - Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je M.G. (31) iz Stare Pazove, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivična dela pronevera i falsifikovanje službene isprave, saopštila je ta policijska uprava.

M.G. se tereti da je od 2008. do kraja 2012. godine, kao blagajnik JKP "Čistoća" u Staroj Pazovi protivpravno prisvojila 3.097.950 dinara, na ime neplaćenih usluga zakupa pogrebnih mesta i usluga, izrade staza i opsega oko grobnih mesta i naplate taksi za kamenorezačke radove na grobljima u Staroj i Novoj Pazovi.

Na osnovu radnih naloga sa specifikacijom i vrednošću radova za ukupno 139 naručilaca poslova, osumnjičena je sačinjavala fakture.

Postoji osnovana sumnja da je novac za plaćanje po fakturama umesto u dnevni pazar i tekući račun preduzeća, uzimala za sebe.

Da bi prikrila nepravilnosti, fakture nije uredno knjižila, čime u poslovne knjige preduzeća nije unela važne podatke.Nakon policijskog zadržavanja M.G. je privedena istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, koji joj je, posle saslušanja, odredio pritvor do 30 dana, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja