Krivične prijave zbog zloupotrebe položaja
Foto: Tanjug

Krivične prijave zbog zloupotrebe položaja

Crna Hronika -
Protiv A.R. (60), S.P. (55) iz Bačke Topole i V.J. (27) iz Novog Sada, podnete su krivične prijave, zbog više krivičnih dela zloupotreba ovlašćenja u privredi

SUBOTICA - Protiv A.R. (60), S.P. (55) iz Bačke Topole i V.J. (27) iz Novog Sada, podnete su krivične prijave, zbog više krivičnih dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Sumnja se da su A.R. i S.P., kao odgovorna lica u AD "Zobnatica" iz Bačke Topole, grubo povredili ovlašćenja u pogledu upravljanja imovinom pomenutog preduzeća, jer su tokom 2008. godine, protivno odredbama Zakona o semenu, bez ikakvog pravnog osnova, svoju semensku proizvodnju pšenice, vlasničkim listom, prepustili "Višnja produkt“ DOO iz Novog Sada i tako navedenom preduzeću pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.268.762 dinara.

Prijavljena lica su tokom te 2008. godine i semensku proizvodnju hibrida kukuruza, koju je ugovorila i izfinansirala AD "Zobnatica“, bez ikakvog pravnog osnova, vlasničkim listom, ustupili "Višnja produkt“ DOO pribavivši mu tako protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.156.597 dinara. Iste godine A.R. i S.P. su u korist „Višnja produkt“ DOO preneli i ostvarenu semensku proizvodnju soje, te tako označenom preduzeću pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.146.714 dinara. S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track