TUŽILAŠTVO: Pritvor za osumnjičene u slučaju Tehnohemija

TUŽILAŠTVO: Pritvor za osumnjičene u slučaju Tehnohemija

Crna Hronika -
Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da se Vučetiću i Mlađan odredi pritvor radi nesmetanog vođenja postupka, dok se Đorđević već nalazi u pritvoru

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je nakon saslušanja Aleksandra Vučetića i Ljiljane Mlađan, članova Komisije za kontrolu ugovora o prodaji u Agenciji za privatizaciju, i bivšeg direktora Agencije Miodraga Đorđevića, direktora Agencije, donelo odluku o pokretanju istrage protiv njih, saopštilo je Tužilaštvo.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da se Vučetiću i Mlađan odredi pritvor radi nesmetanog vođenja postupka, dok se Đorđević već nalazi u pritvoru.

Vučetić i Mlađan su juče uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u postupku kontrole ispunjenja obaveza kupca beogradskog preduzeća Tehnohemija. Oni se sumnjiče da su kupcu 70 odsto društvenog kapitala Tehnohemije Risti Gojkoviću omogućili da stekne protivpravnu imovinsku korist od 430.000 evra. Dorđević je u pritvoru od 16. juna nakon što je uhapšen u istrazi koja je protiv njega pokrenuta povodom prodaje državnog paketa akcija Luke Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track