UBICA nastavnika dilera: Pucao sam u njega, terao me da ubijem!
Foto: Dado Djilas

Rasvetljen zločin

UBICA nastavnika dilera: Pucao sam u njega, terao me da ubijem!

Crna Hronika -
Saslušanje Osumnjičeni R. Đ. (17) priznao da je 23. aprila u šumarku u Padinskoj skeli ispalio četiri metka u Srećka Ćirića (49)

BEOGRAD - Maloletnik rekao da je prodavao drogu za nastavnika!Maloletni R. Đ. (17) iz Padinske skele kod Beograda uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je 23. aprila u šumarku u ovom naselju ubio Srećka Ćirića (49), nastavnika fizičkog vaspitanja u OŠ „Olga Petrov“! Mladić je, kako saznajemo, u istrazi priznao ubistvo, rekavši da je to morao da učini zato što ga je pre zločina nastavnik prisiljavao da ubije člana suparničkog narko-klana!Upoznali se na karateu- Pre dve godine roditelji su me upisali u Srećkovu školu karatea. Posle treninga često sam razgovarao s nastavnikom i on mi je u nekoliko navrata pomenuo da ima posao „sa strane“ od kojeg lepo zarađuje i da bi i mene mogao da uključi. Kad sam ga pitao o čemu je reč, kratko mi je rekao: „Ja ti dam travu, koju ti preprodaš, i posle toga podelimo pare“ - rekao je, navodno, maloletnik istražiteljima.R. Đ. je, kako saznajemo, dodao da je Ćirić jednom na trening poneo punu kesu marihuane i rekao mu: „Prodaj ovo i donesi mi 500 evra! Ostatak možeš da zadržiš za sebe“. Tinejdžer je uzeo marihuanu i ubrzo je prodao, a novac je, kako je rekao, potrošio. Kad je rekao nastavniku da para nema, Ćirić mu je, navodno, odgovorio da će morati nekako da mu ih vrati!- Stalno je vršio pritisak na mene da vratim novac. Nisam imao odakle, a on me terao da prodajem marihuanu za njega. Nisam to želeo - rekao je, navodno, uhapšeni maloletnik.Dva ili tri meseca pre zločina maloletnik je u teretani sreo Ćirića i video da ima pištolj.Susret u šumarku- Kad smo se videli nakon toga, rekao mi je da treba da završim jedan posao za njega i da ću na taj način otplatiti dug. Kazao mi je da treba da ubijem nekoga, da ćemo se sutra uveče naći u šumarku i tamo se dogovoriti o detaljima plana. Rekao je i da će on doneti pištolj, bejzbolku i najlon čarape da se maskiram - ispričao je osumnjičeni.Sutradan su se zaista i našli na dogovorenom mestu.- Nastavnik mi je dao svoj pištolj i rekao da moram da ubijem jednu osobu. Nisam hteo i on je pobesneo! Krenuo je ka meni ponavljajući: „Sad ću da ti j...m mater“. Uplašio sam se i pucao - ispričao je R. Đ.Ćirić je, inače, dovođen u vezu sa „borčanskim klanom“, sa čijim je članovima i hapšen. Njegova umešanost u kriminal nikad nije dokazana, tako da je više od dve decenije neometano predavao fizičko osnovcima, a bio je i aktivan učesnik u projektu „Škola bez nasilja“.

Užasno... R. Đ. ubio je Srećka Ćirića u šumarku u Padinskoj Skeli
Užasno... R. Đ. ubio je Srećka Ćirića u šumarku u Padinskoj Skeli

Srećko Ćirić
Srećko Ćirić

Bio sam uplašenMaloletnik je istražiteljima rekao da je najpre ispalio jedan metak u Ćirića, ali da profesor nije pao!- Strah me je potpuno obuzeo... Ispalio sam još tri hica, posle čega se najzad srušio! Nekako sam se pribrao i pokupio čaure, koje sam posle toga bacio u šaht! Pištolj sam ubacio u obližnji kontejner - rekao je R. Đ.

Nastavnik ga mučio i lomio mu prsteRođaci R. Đ. kažu da je policija mladića pozivala više puta na razgovor, a da on nije hteo da ode i da izjavu.- Ako je ubio nekoga, treba da odgovara, ali mogu da vam kažem da je taj nastavnik njega mučio! Lomio mu je prste na rukama i maltretirao ga je kad god je stigao. Moj rođak nije smeo da kaže „ne“ i morao je radi sve što bi mu on naredio - rekao je rođak uhapšenog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track