Kanjon Morače rumunskim turistima reklamiran kao atrakcija

Kanjon Morače rumunskim turistima reklamiran kao atrakcija

Crna Hronika -
Ovakvu tragediju ne pamte ni dve turističke agencije koje su organizatori ovog putovanja, od kojih je zaduženje jedne bio prevoz, a druge sam aranžman

CRNA GORA - Rumunski turisti koji su juče stradali u nesreći kada se autobus survao u provaliju u blizini manastira Morača, krenuli su u desetodnevni obilazak Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Novinar rumunske Pro TV Paul Anđelesku rekao je da je autobus iz Bukurešta krenuo u subotu ujutro ka Beogradu, a potom u nedelju prema Crnoj Gori. "Stradali su u kanjonu koji je reklamiran kao jedna od atrakcija putovanja. U autobusu je bilo mnogo parova a neproverene informacije govore da je bilo osam članova jedne porodice", naveo je Anđelesku

Ovakvu tragediju ne pamte ni dve turističke agencije koje su organizatori ovog putovanja, od kojih je zaduženje jedne bio prevoz, a druge sam aranžman. Anđelesku kaže da, ako ima odgovornosti agencija u nesreći, ona pada na onu koja je organizovala put.

U Bukureštu očekuju da će povređeni, kao i tela preminulih, sutra biti prevezeni u Rumuniju. Vlasti Rumunije danas su diskutovali o proglašenju dana žalosti, o čemu će odluka biti kasnije doneta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track