TUGA U KANJONU MORAČE: Ne znam da li mi je otac živ
Foto: Beta

Rumuni se pitaju šta je s njihovim najmilijima iz autobusa smrti

TUGA U KANJONU MORAČE: Ne znam da li mi je otac živ

Crna Hronika -
Neizvesnost Niko me nije obavestio u kakvom su stanju moji roditelji i mojih pet rođaka koji su zajedno putovali, rekla je Andrea Papadopol iz Bukurešta za tamošnje medije

PODGORICA - Povređeni prevezeni u Rumuniju!- Očajna sam! Ne znam ništa o svojim roditeljima, ne znam kako su! S njima je bilo još petoro mojih rođaka, ne znam ni šta je s njima - za rumunske medije je ispričala Andrea Papadopol iz Bukurešta, čiji su roditelji, stric i ujak sa suprugama, kao i tetka putovali autobusom koji se u nedelju survao u kanjon Morače.Oca vadili iz olupine- Videla sam oca na televiziji kad su ga izvlačili iz olupine. Srce mi se cepalo. Na nosilima su ga odneli u bolnicu. Niko me nije pozvao da mi kaže kako mi je tata. Ne znam da li će ostati živ - plačući je ispričala Andrea.I njena majka je na intenzivnoj nezi.- Osim majke i oca, svi moji rođaci su, kako sam čula, u stabilnom stanju. Molim se bogu da se oporave. Samo za oca ništa ne znam - kroz suze priča potresena Andrea.I rođaci drugih putnika uglavnom su iz medija i od novinara čuli za tragediju.- Ne daj bože nikome! Nisam znala, niko nam ništa nije javio. Ni moja sestra nije znala da joj je ćerka povređena. Samo da njoj bude dobro - ispričala je Elena Dana, tetka advokatice Tamare, koja je povređena u nesreći.Podsetimo, 19 putnika je poginulo a 29 povređeno kad je autobus pun turista iz Rumunije iz zasad nepoznatih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku i sleteo s mosta Grlo u kanjon Morače dubok 120 metara.- Od četvoro teško povređenih, za čije živote su se borili lekari u Crnoj Gori, povredama je podlegao i vozač autobusa. Drugi vozač je na intenzivnoj nezi - prenose rumunski mediji.Dačićevo saučešćeIvica Dačić, premijer Srbije uputio je telegram saučešća.- U ime Vlade i u svoje ime, porodicama nastradalih i rumunskom narodu upućujem izraze najdubljeg saučešća zbog nenadoknadivog gubitka ljudskih života u nesreći na putu između Kolašina i Podgorice.

Avionima prevezeni povređeni i poginuliSvi povređeni turisti, koji su bili smešteni u KC Crne Gore, juče su prebačeni u Bukurešt. Avionima bi trebalo da budu transportovani i poginuli rumunski državljani. Iz Rumunije su juče u Crnu Goru stigla dva specijalna medicinska aviona za prevoz preživelih i jedan za prevoz nastradalih putnika.

Autobus se klatio iznad provalijeOčevici su ispričali da se autobus klatio na ivici mosta pre nego što je prevagnuo i survao se u provaliju.- Vidljivi su tragovi kočenja na dva mesta. Autobus je levom stranom prešao poprečno preko sporednog puta. Zatim je okrznuo odbojnu betonsku gredu, a onda zakačio i nosio bankinu. Nekoliko sekundi se klatio na ivici mosta i potom survao u provaliju - prenose mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja