UMESTO U GRČKU ZALUTALI U BOSNU: Uhapšena šestorica Avganistanaca!

UMESTO U GRČKU ZALUTALI U BOSNU: Uhapšena šestorica Avganistanaca!

Crna Hronika -
Muškarci starosti između 20 i 23 godine otkriveni su u okolini Srebrenika u severoistočnoj Bosni, a samo jedan od njih je kod sebe imao identifikaciona dokumenta i tražili su azil u Grčkoj

SARAJEVO - Policija BiH uhapsila je šest muškaraca za koje se pretpostavlja da su državljani Avganistana, koji su nameravali da se preko BiH prebace u neku od zemalja Evropske unije.

Muškarci starosti između 20 i 23 godine otkriveni su u okolini Srebrenika u severoistočnoj Bosni, a samo jedan od njih je kod sebe imao identifikaciona dokumenta i to, kako se navodi, ona o strancima koji traže azil u Grčkoj.

Ilegalci su policiji kazali da im je želja bila da stignu do Austrije, a da im je posrednik bila jedna osoba iz Mađarske.Umesto u Austriju, posrednik ih je doveo u BiH i ostavio u šumi, a oni su tek nakon dva dana shvatili da su nasamareni, pa su se uputili u Srebrenik gde su se prijavili policiji.

Do utvrđivanja identiteta imigranti će ostati u imigracijskom središtu u okolini Sarajeva, a mera proterivanja iz BiH i zabrana ponovnog ulaska tokom naredne tri godine već im je izrečena.

Policijske agencije u BiH ranije su upozorile kako će ta zemlja nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju biti suočena s pojačanim prilivima ilegalnih imigranata koji će pokušavati da se domognu neke od drzava članica.Inače, u Grčkoj, iz koje su najverovatnije stigli uhapšeni imigranti nalazi se na hiljade izbeglica poreklom iz afro-azijskih zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track