General Dikić: Kad je najopasnije, Žandarmerija je tu
Foto: Nebojsa Mandic

Slava general Bratislav Dikić na proslavi Vidovdana

General Dikić: Kad je najopasnije, Žandarmerija je tu

Crna Hronika -
Naši pripadnici ne biraju zadatke, zadaci biraju njih, rekao komandant specijalne jedinice na jučerašnjoj svečanosti

BEOGRAD - Oružana sila za respekt!Žandarmerija, posebna jedinica MUP Srbije, obeležila je juče u svojoj komandi krsnu slavu Vidovdan. General Bratislav Dikić, komandant Žandarmerije, poručio je građanima da mogu imati puno poverenje u tu jedinicu i biti mirni i spokojni dok ona brine o njihovoj bezbednosti.Oslonac države- Pripadnici Žandarmerije ne biraju zadatke, zadaci biraju njih. Kad je najteže, kad je najopasnije, kad su u pitanju ljudski životi, imovina velike vrednosti, ustavni poredak - Žandarmerija predstavlja rešenje. Naša jedinica je oružana sila za respekt i oslonac bezbednosti države i srpskog naroda - rekao je Dikić.Obeležavanju krsne slave Žandarmerije prisustvovali su Milorad Veljović, direktor policije, i Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, koji su s Dikićem presekli slavski kolač. Slavlje su svojim dolaskom uveličali i Rodoljub Milović, načelnik UKP MUP Srbije, Vanja Vukić, državni sekretar MUP, Milan Stevović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Saša Janković, zaštitnik građana, i drugi.Čestitke Dačića i Vučića- Direkcija policije, čiji je Žandarmerija sastavni deo, trebalo bi da bude izgrađena kao jak i stabilan sistem, u kom se ljudi ne smeju voditi ličnim potrebama, već zajedničkim interesima. Poručio bih građanima da veruju Žandarmeriji, jer ona čuva nas, a vi čuvajte njih - rekao je Veljović. Pripadnicima Žandarmerije slavu su čestitali Ivica Dačić, ministar policije, i Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, koji nisu mogli da prisustvuju svečanosti.(Z. N.)

Veljović: Poručujem građanima da veruju Žandarmeriji, jer ona čuva nas
Veljović: Poručujem građanima da veruju Žandarmeriji, jer ona čuva nas

Najboljima dodeljeni pištolji♦ 15 pripadnika Žandarmerije nagrađeno je službenim pištoljima♦ 14 pripadnika Žandarmerije je unapređeno♦ 20 pripadnika Žandarmerije dobilo je novčanu nagradu

Stan porodici žandarmaBratislav Dikić je na jučerašnjoj svečanosti porodici poginulog žandarma Jovice Simića (37) uručio ključeve stana koji je kupljen dobrovoljnim prilozima pripadnika jedinice. Jovica Simić (37) iz Kragujevca poginuo je u maju 2010. na poligonu za obuku Mitrovo polje na Goču. Nesreća se dogodila prilikom uništavanja mina koje je Simić pokupio posle izvođenja vežbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track