RATNI ZLOČINI: Nastavak suđanja pripadnicima formacije Šakali

RATNI ZLOČINI: Nastavak suđanja pripadnicima formacije Šakali

Crna Hronika -
Okrivljenima je, proširenom optužnicom stavljeno na teret da su ubili više od sto albanskih civila

BEOGRAD - U Specijalnom sudu sutra će biti nastavljeno suđenje trinaestorici pripadnika paravojne formacije "Šakali", teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije za ubistvo više od 100 albanskih civila tokom aprila i maja 1999. u okolini Peći.

Suđenje za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selima Ćuška, Ljubenić, Pavljan i Zahač na teritoriji opštine Peć će biti nastavljeno i 4. i 5. jula, najavilo je danas Tužilaštvo za ratne zločine.

Za taj ratni zločin optuženi su Toplica Miladinović, Srećko Popović, Slaviša Kastratović, Boban Bogićević, Radoslav Brnović, Vidoje Korićanin, Veljko Korićanin, Abdulah Sokić, Milojko Nikolić, Zoran Obradović, Ranko Momić, Siniša Mišić i Dejan Bulatović. Proširena optužnica Tužilaštva za ratne zločine protiv Popovića i drugih zbog krivićnog dela ratni zločin protiv albanskog civilnog stanovništva u selima Ljubenić, Pavljan i Zahač, potvrđena je 26. oktobra prošle godine.

Okrivljenima je, proširenom optužnicom stavljeno na teret da su ubili više od sto albanskih civila, navodi se u saopštenju.

Rešenjem suda, a na predlog Tužilaštva za ratne zločine, protiv okrivljenih se vodi se jedinstveni krivični postupak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track