SAOBRAĆAJKA: U prevrtanju prikolica povređeno 16 višnjara!
Foto: Milen Djordjevic

SAOBRAĆAJKA: U prevrtanju prikolica povređeno 16 višnjara!

Crna Hronika -
U dve odovjene saobrćajne nereće koje su se dogodile u isto vreme na različitim lokacijama kada su se prevrnule traktorske prikolice povređeno je 16 berača višanja

PROKUPLJE- U dve odvojene saobračajne nesreće koje su se gotovo u isto vreme dogodile u četvrtak rano ujutro u selima Velika Plana i Resinac u opštini Prokuplje, povređeno je 16 berača višanja.

Teške telesne povrede zadobili su M.A.(13) i S.S. (54) iz Vlasotinca, dok su ostali zadobili lakše povrede.

- Iz saobraćajne nezgode koja se dogodila kod Velike Plane zbrinuto je pet osoba, dok je iz nezgode kod Resinca zbrinuto njih 11. Zbog preloma nadlaktice ruke i teških telesnih povreda, M.A. (13) iz Vlasotinca, nakon ukazane pomoći, prevežena je sanitetom na dalje lečenje u KC Niš. Tešku telesnu povredu zadobio je i S.S. (54) takođe iz Vlasotinca-kaže Jelena Pantović PR Opšte bolnice u Prokuplju.

Prema nezvaničnim informacijama do nezgoda je došlo kada su berači višanja prevoženi traktorima, koji su vukli po dve prikolice.

- Obe nesreće su se dogodile na poljskim putevima. U Velikoj Plani berači su prevoženi u traktorskoj prikolici za koju je bila zakačena još jedna prikolica. U toku vožnje, druga prikolica je sišla sa traga i prevrnula se. Tom prilikom povređeno je pet berača. U selu Reljinac je bila slična situacija.

Prilikom vožnje uz uspon, druga prikolica se otkačila i počela da se vraća nazad. U njoj je bilo 11 berača i oni su iskočili iz prikolice i prilikom pada zadobili povrede, saznajemo nezvanično u policiji.

Inače, radi se o osobama iz Vlasotinca, Vladičinog Hana i Leskovca, koji su došli u Prokuplje da beru višnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja