KANJON MORAČE: Slomljenih rebara ženu spasavao iz provalije!

Bračni par iz Srbije povređen u Crnoj Gori

KANJON MORAČE: Slomljenih rebara ženu spasavao iz provalije!

Crna Hronika -
Auto u kojem su bili Milinko i Roksanda Radović iz Beograda sleteo u kanjon Morače, a šiblje zaustavilo vozilo pre pada u ledenu reku

PODGORICA - Izbegnuta tragedija!Milinko i Roksanda Radović, supružnici iz Beograda, povređeni su u saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju oko 17 sati dogodila u kanjonu Morače, na putu Podgorica-Kolašin u mestu Dromira! Njih dvoje su samo pukom srećom izbegli smrt, budući da je granje zaustavilo automobil koji je sleteo s kolovoza i poleteo u ambis!Vozaču pozlilo?- Nesreća se dogodila kad je „pežo“ u kojem su bili Radovići, iz zasad nepoznatih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku, udario u „reno megan“ novopazarskih registracija, koji je vozio Armin D. (22), a potom sleteo s magistrale u blizini manastira Morača - prenose crnogorski mediji. Provalija u koju je „pežo“ sleteo duboka je više od 90 metara, a Beograđani su se zaustavili na desetak metara od puta!- Videli smo da je „pežo“ u našoj traci i pokušali da ga zaobiđemo. Nije bilo kolone i nikoga nije preticao. Možda je vozaču pozlilo ili je bio umoran. Udario je u nas, pa u bankinu, a zatim sleteo u provaliju - rekao je Adis S., suvozač iz „megana“.Krenuli na moreMilinko je posle nezgode uspeo nekako da se iskobelja iz vozila zaglavljenog u šiblju!- On je pomogao supruzi da izađe iz havarisanog vozila. Iako su mu bila slomljena rebra, Milinko je uspeo da se izvuče i spase i sebe i ženu. Kad su se nekako iskobeljali i popeli se na sigurno, supružnicima je stigla pomoć. Bračni par iz Beograda krenuo je na more, a zamalo život da izgube - prenose mediji.Milinko i Roksanda Radović su prevezeni u podgoričku bolnicu, gde su Milinku konstatovani prelom rebara i povrede grudne kosti, dok je Roksanda prošla samo s lakšim povredama.

Tragovi sudara... „Reno“ u koji su udarili Radovići
Tragovi sudara... „Reno“ u koji su udarili Radovići

Oprezno kroz DromiruMesto Dromira jedno je od najopasnijih na putu do Crnogorskog primorja, a to potvrđuje i podatak da je za poslednjih četrdeset godina, otkad je otvoren put Podgorica-Kolašin, u udesima u ovom mestu poginulo čak 60 ljudi! Saobraćajni stručnjaci upozoravaju da je Ibarska magistrala gotovo celom dužinom opasna, a sam kanjon Morače veliki je izazov čak i za iskusne vozače. Nebezbedno preticanje, prebrza vožnja, ali i umor, kako napominju, najčešći su uzroci nesreća.

Poginuli RumuniAutobus pun turista iz Rumunije je 23. juna, iz zasad nepoznatih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku i sleteo s mosta Grlo u kanjon Morače, dubok 120 metara. U nesreći je poginulo 19 putnika, a 29 je povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja