TEŠANJ: Pronađen zakopan arsenal oružja!

TEŠANJ: Pronađen zakopan arsenal oružja!

Crna Hronika -
Oružje je bilo zakopano u zemlji i reč je o jednoj od najvećih količina naoružanja pronađenih u BiH nakon rata

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pronašli su veliku količinu naoružanja u akciji koju sprovode kod Tešnja.

Kako prenosi Dnevni avaz, oružje je bilo zakopano u zemlji i reč je o jednoj od najvećih količina naoružanja pronađenih u BiH nakon rata.

Radi se, prema dosadašnjim saznanjima, o granatama pronađenim na lokalitetu između Teslića i Tešnja, koji je u ratu bio blizu linije razdvajanja.

Istragom rukovodi Tužilaštvo BiH a trenutno se radi na otkopavanju, evidentiranju i transportu naoružanja pošto je na teren upućen kamion Oružanih snaga BiH,.

Do sada je pronađena izuzetno velika količina ručnih bacača i eksploziva, iskopano je više stotina komada minsko-eksplozivnih sredstava, a akcija SIPA i Tužilaštva BiH nastaviće se i u narednim danima.

Akcija se odvija po nalogu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal, korupciju i terorizam.Na terenu se nalaze i pripadnici Oružanih snaga BiH, Inženjerskog i Deminerskog bataljona, koji vrše iskopavanje, selekciju i skladištenje pronađenog oružja i vojne opreme.

Ovlašćeni policijski pripadnici SIPA osiguravaju lokaciju, a Tužilaštvo nastavlja istragu kako bi se pronašli odgovorni za skrivanje oružja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenose lokalni mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track