PALJENJE DŽAMIJE: Kimi iz Belorusije došao u sud i negirao krivicu!

PALJENJE DŽAMIJE: Kimi iz Belorusije došao u sud i negirao krivicu!

Crna Hronika -
Radisavljević je negirao krivicu i pokazao sudiji pasoš iz koga se, kako je rekao vidi, da na prethodno suđenje nije mogao da dođe zbog putovanja u Belorusiju

BEOGRAD - Miloš Radisavljević Kimi, jedan od vođa navijača "Alkatraza" došao je iz Belorusije u sud, jer se u četvrtak u Prvom osnovnom sudu vrši iznošenje završnih reči u procesu protiv njega.

Na prošlom suđenju njegov advokat izjavio je da Kimi nije mogao da dođe jer je bio sprečen zbog poslova po Belorusiji.Radisavljević je negirao krivicu i pokazao sudiji pasoš iz koga se, kako je rekao vidi, da na prethodno suđenje nije mogao da dođe zbog putovanja u Belorusiju.

Iznošenje završnih reči nastavlja se u četvrtak a uskoro se očekuje i izricanje presude.

Radisavljević je uhapšen po međunarodnoj poternici Srbije u u Makedoniji, gde se skrivao pošto je optužen za pretnje i vređanje novinarke Brankice Stanković. Sudi mu se za nerede i paljenje beogradske džamije u noći između 17. i 18 marta 2004. godine.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je ranije odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih, tako da se sada sudi jedanaestorici okrivljenih.Na optuženičkoj klupi nalaze se Stefan Čubrović, Bojan Hrvatin, Goran Mitić, Vladan Broćić, Nikola Marinković, Borisav Mitrašević, Jasmin Došen, Stefan Radević, Miloš Radisavljević Kimi i njegov otac Rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track