EKSPLOZIJA U ZAPLJENOM SKLADIŠTU: Poginuo jedan, povređeno dvoje pirotehničara!

Knin

EKSPLOZIJA U ZAPLJENOM SKLADIŠTU: Poginuo jedan, povređeno dvoje pirotehničara!

Crna Hronika -
Pirotehničar Marko Odžak trgačino je nastradao u eksploziji zaostale granate u vojnom skadištu Pađene kod Knina, a dvojica njegovih kolega su povređeni

KNIN – Prilikom čišćenja terena vojnog skladišta Pađeni kod Knina u 10.40 sati je došlo do nekontrolisane eksplozije zaostalih granta koje su se nalazile u visokom rastinju u okviru ovog kompleksa skladišta, povređena su dvojica pirotehničara, dok je treći od posledica eksplozije preminuo u Kninskoj bolnici.

Poginuli pirotehničar razvodnik Marko Odžak bio je pripadnik HV koji je radio na raščišćavanju vojnog kompleksa u selu Pađene kada je iznenada eksplodirala zaostala granata. Odžak je preminuo od posledica ranjavanja u 15.15 sati posle višečasovne borbe lekara da mu spasu život.

Oliver Ojdanić direktor Opšte bolnice u Kninu ranije je izjavio hrvatskim medijima da su kod jednog od povređenih rane površinske, pa ga je zbrinuo lekar koji je sa pirotehničarima boravio na terenu. Drugi, čije su povrede takođe okarakterisane kao lakše, zbrinut je u bolnici Knin i van je životne opasnosti, dok su povrede Odžaka bile veoma ozbiljne i da prognoze ne može davati pre okončanja operativnog zahvata

Da podsetimo, bivša kasarna Stara Straža zapalila se 13.septembra 2011. godine, kada su se satima čule detonacije zaostale municije. Tada je bilo evakuisano sve u krugu od pet kilometara i oko 130 ljudi. Sa mesta nesreće tada su povučeni i pripadnici vojne jedinice koja je čuvala pomenutu kasarnu. Ministarstvo odbrane je potvrdilo da se u skladištu nalazila neperspektivna municija, koju vojska više ne korisit, avio bombe i nepoznata količina goriva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track