Nađeno telo srednjoškolca (17) koji je nestao u Dunavu
Foto: Nebojša Mandić

Tragedija

Nađeno telo srednjoškolca (17) koji je nestao u Dunavu

Crna Hronika -
Stefan Jelenčić je 5. jula nestao na Dunavu kod Grocke kada se prevrnuo čamac u kom je bio s dvojicom drugova

BEOGRAD - Telo Stefana Jelenčića (17) iz Grocke, koji je 5. jula nestao na Dunavu kod Grocke, kad se prevrnuo čamac u kom je bio s dvojicom drugova, nađeno je danas ispod kovinskog mosta, koji spaja Smederevo sa Kovinom.

Njegova majka Slađana, koja se nadala da će njen sin biti pronađen živ, samo kratko potvrdila da je nađen.Porodica je obavila identifikaciju tela. Stefan je sin Zorana Jelenčiča zvanog Čupa Bajker, poznatog bajkera, a sa Slađanom, sa kojom se ranije razveo ima mlađeg sina i ćerku.

Stefan se te večeri vozio čamcem sa Nikolom P. (20) i Ivanom V. (20), a nezvanično se priča da su u drvenom čamcu imali metalnu prikolicu, zbog koje je čamac i potonuo."Kada je voda počela da ulazi u čamac,oni su poskakali u vodu. Vukli su Stefana nekih 20-30 metara, a onda su nekako isplivali do vrha i tu dozivali pomoć. Oko dva sata ujutro čuo ih je čuvar marine i dovezao na obalu", ispričao je jedan meštanin.Majci Slađani nije jasno kako se utopio njen sin jer je, kako je navodila, bio dobar plivač. Nezvanično se spekuliše da je čamac potonuo kada je pored prošao brod, čiji talas je zapljusnuo čamac, koji je potonuo. Za tinejdžerom su proteklih dana tragali ronioci, otac, očuh, prijatelji i lokalni alasi.

U domu porodice Jelenčić, u naselju Dubočaj u Grockoj, vladala je tuga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track