TRAGEDIJA NA IBRU: Utopila se poslednja skeledžijka!

TRAGEDIJA NA IBRU: Utopila se poslednja skeledžijka!

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada je jak vetar pokidao sajlu koja je držala njenu skelu i odvojio je od oble, a ona zvaršila u Ibru gde se i utopila

KRALJEVO - Milanka Češljarević (53), iz sela Bare u Ibarskoj klisuri, jedina žena koja je skelom prevozila ljude preko reke, utopila se u Ibru. Nesreća se dogodila kada je jak vetar pokidao sajlu koja je držala njenu skelu.

Milanka je gazila Ibar lako ko od šale, "muški" okretala metalni točak sa zupčanicima, zatezala sajle iznad reke. Dešavalo se i da zaledi koturača pa da nasred vode ostane i po tri-četiri sata, ali njenoj hrabrosti nije bilo granica.

Gazila je visoko iznad reke, iako nije znala da pliva. "Ni da plivam, ni da vozim bicikl ne znam", otkrila je novinarki dok ju je drevnom skelom prevozila preko nabujale reke.

U rasklimatanoj korpi, Milanka je provela 30 godina života, a ona i njeno drevno plovilo bili su jedina saobraćajna spona između sela i pašnjaka na drugoj strani obale.

Morala je, jer je skelom prehranjivala porodicu, školovala decu i, kako je govorila, nije imala izbora.

Za skelu i čeličnu sajlu dugu 200 metara u selu Bare kod Ušća više nije životno vezana. Svako je otišao na svoju stranu.

http://www.youtube.com/watch?v=-7ED7k4sV3k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track