RATNI ZLOČINI: Iz pritvora puštena četvorica bivših vojnika Armije BiH!

Isotčno Sarajevo

RATNI ZLOČINI: Iz pritvora puštena četvorica bivših vojnika Armije BiH!

Crna Hronika -
U Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo novinarima su kazali da se istraga protiv četvorice osumnjičenih pripadnika Armije BiH nastavlja, ali tužilaštvo do danas nije odlučilo o podizanju optužnice

SARAJEVO - Četvorica bivših pripadnika Armije BiH iz Goražda, osumnjičenih da su u septembru 1992. godine počinili ratni zločin i ubili sedam zarobljenih pripadnika Vojske RS, pušteni su na slobodu iz pritvora u Istočnom Sarajevu.

U Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo novinarima su kazali da se istraga nastavlja, ali da se tužilaštvo do danas nije odlučilo na podizanje optužnice.

Iz pritvora su pušteni osumnjičeni Suljo Karkelja, Muhamed Adžem, Senad Halilović i Omer Uglješa, uhapšeni 17. januara ove godine. Mediji u BiH prenose i da je, prema rešenju Vrhovnog suda Republike Srpske, donesenom 16. aprila, tromesečni pritvor koji je određen ovoj četvorici, mogao trajati do 17. jula.

"Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu neće podneti predlog za produženje pritvora i ova lica su jutros puštena na slobodu, a tužilaštvo nastavlja istragu", rekao je sekretar ovog tužilaštva Neven Kramer.

On nije mogao da komentariše razloge puštanja osumnjičenih na slobodu, navodeći da je "sve u sklopu istrage".

Suljo Karkelj, Muhamed Adžem, Senad Halilović i Omer Uglješa osumnjičeni su za ubistvo goraždanskih Srba Đoke Lasice, Njegoša Ćehe, Koje Vukovića, Branislava i Budimira Todorovića, Tioslava Radovića i Ratomira Klačara.

Oni su zarobljeni 1992. godine na brdu Trovrh kod Goražda, odvedeni u goraždansku policijsku stanicu i tamo ubijeni.Do sada su identifikovani samo Budimir Todorović i Tioslav Radović, preneli su mediji u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja