ILEGALCI: Subotičanin uhapšen zbog skrivanja Sirijaca!
Foto: Kurir

Za novac ih prebacivao preko granice

ILEGALCI: Subotičanin uhapšen zbog skrivanja Sirijaca!

Crna Hronika -
Osumnjičeni B.L. se tereti da je sa A.E., trojici sirijskih državljana za novac organizovao smeštaj i ilegalni prelazak granice

SUBOTICA - Subotička policija uhapsila je jednu osobu, dok je protiv druge podnela krivičnu prijavu pod sumnjom da su trojici Sirijaca organizovali smeštaj i ilegalni prelazak granice.

Mera zadržavanja do 48 sati određena je za B.L. (33) iz Subotice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok je protiv A.E. (24) iz Subotice, u konsultaciji sa tužiocem Osnovnog javnog tužilaštva, podneta krivična prijava, u redovnom postupku, za isto krivično delo.

„Osumnjičeni B.L. se tereti da je sa A.E., trojici sirijskih državljana, koji nezakonito borave na teritoriji Republike Srbije, uz novčanu naknadu, organizovao smeštaj i ilegalni prelazak državne granice”, navodi se u saopštenju.

Strani državljani su, kako se navodi, u prekršajnom postupku kažnjeni kaznom zatvora, dok je B.L, nakon policijskog zadržavanja, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici, koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja