APELACIONI: Ukinuto rešenje o pritvoru Dušana Antonića!
Foto: KURIR

Afera Agrobanka

APELACIONI: Ukinuto rešenje o pritvoru Dušana Antonića!

Crna Hronika -
Antonić ostaje do nove pravosnažne odluke u pritvoru u kom boravi od hapšenja 8. avgusta prošle godine. Svojom odlukom Apelacioni sud je naložio Specijalnom da u ponovnom odlučivanju postupi po njegovom nalozima koji su isticani već tri puta

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ponovo je ukinuo rešenje Specijalnog suda kojim je nekadašnjem predsedniku upravnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću produžen pritvor za još 30 dana i naložio mu da ponovo odluči o pritvoru kao i da razmotri i druge mere za obezbeđivanje njegovog prisustva u postupku, rekla je portparolka suda Mirjana Piljić.

Prema toj odluci, Antonić ostaje do nove pravosnažne odluke u pritvoru u kom boravi od hapšenja 8. avgusta prošle godine. Svojom odlukom Apelacioni sud je naložio Specijalnom sudu da prilikom ponovnog odlučivanja postupku postupi po njegovom nalozima I otkloni primebde Apelacionog suda koje su isticane već tri puta.

Po nalazu Apelacionog suda nije jasno kako razlog za pritvor može da bude opasnost od ponavljanja kriivčnog dela kad je Antonić penzioner.Specijalnom sud je ponovo naloženo da razmotri i činjenicu da je pritvor najteža mera obezbeđenja prisustva okrivljenog, koji se mora svesti na najkraće neophodno vreme.

U odluci sud ukazuje da su zakonom propisane i druge, blaže, mere za obezbedenje prisustva okrivljenog i da se pritvor odreduje samo kada se ista svrha ne moze ostvariti drugom merom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. aprila optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka" zbog sumnje da su tu banku svojim mahinacijama oštetili za 84.000.000 evra.Pripremno ročište u tom procesu zakazano je za kraj avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track