MAĐARSKA: Zbog kučeta umalo poginulo 14 ljudi!

UŽAS

MAĐARSKA: Zbog kučeta umalo poginulo 14 ljudi!

Crna Hronika
23:10h
Odjednom se odnekud pojavio pas i u pokušaju da ga izbegnem udario sam u bankinu, kaže Slobodan Ilić, vlasnik firme "Op-top turs", koji je upravljao autobusom

KRAGUJEVAC/TATABANJA - Slobodan Ilić, vlasnik firme "Op-top turs" i vozač autobusa koji je posle ponoći kod mesta Tatabanja u Mađarskoj sleteo s puta i prevrnuo se, izjavio je danas da nije zaspao za volanom već da je pokušao da izbegne psa na putu.

"Nije tačno da sam zaspao. Odjednom se odnekud pojavio pas i u pokušaju da ga izbegnem udario sam u bankinu, posle čega smo se prevrnuli", rekao je Ilić u telefonskoj izjavi iz Mađarske, gde se zbog lakših povreda nalazi u bolnicu.

Ilić je naglasio da je dao izjavu u policiji i tvrdi da protiv njega nije podneta krivična prijava. Za sebe kaže da nema telesne povrede, već samo ogrebotine na leđima i da veruje da će se sutra uveče vratiti u Srbiju.Prema njegovim rečima, u autobusu su bili Srbi iz Kragujevca i Topole, i sela iz okoline tih gradova, koji žive u Švajcarskoj, ali je bilo i turista.Sedište firme "Op-top turs" je u Gornjoj Trnavi u opštini Topola i autobus za Švajcarsku iz Kragujevca saobraća dva puta sedmično.

Firma ima predstavništva u Bazelu i Cirihu u Švajcarskoj, dok u Srbiji nema, već se karte rezervišu putem mobilnog telefona, a kupuju u autobusu.Četrnaest osoba je povređeno, od kojih pet teže, noćas posle ponoći, kada je autobus autoprevoznika iz Topole sa švajcarskim tablicama sleteo s puta i prevrnuo se kod mesta Tatabanja, na pola puta od Budimpešte ka Đeru, u blizini granice sa Austrijom.Niko od povređenih državljana Srbije nije životno ugrožen, a autoprevoznik iz Kragujevca će prevesti za Srbiju sve koji budu mogli da putuju, rekla je Tanjugu Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja