TUGA U ARILJU: Mladići krenuli po cigarete i poginuli
Foto: Facebook

Težak udes

TUGA U ARILJU: Mladići krenuli po cigarete i poginuli

Crna Hronika -
Aleksandar Filipović (26) i Marko Mladenović (26) nastradali su kada je reno užičkih tablica, kojim je upravljao Filipović sleteo sa puta i udario u parkirani kamion sa prikolicom

ARILJE - Dvojica mladića, Aleksandar Filipović (26) i Marko Mladenović (26), konobari sa najpoznatije plaže na Rzavu, "Bose noge", poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Arilju, koja se dogodila jutros oko 2.30 časova, potvrđeno je u MUP Srbije.

"Bili su divni momci, vredni, uvek nasmejani i pozitivni. Ne možemo da verujemo da se ovo desilo", rekao je jedan od meštana.

Nesreća se dogodila kada je automobil kojim je upravljao Filipović udario u parkiranu kamionsku prikolicu pored puta. Oba mladića nastradala su na mestu nesreće.

U saopštenju Policijske uprave Užice, navodi se da je do saobraćajne nesreće došlo u ulici Stevana Čolovića."Do nezgode je došlo kada je vozač putničkog vozila marke „reno laguna“ užičkih registarskih oznaka, iz za sada neutvrđenih razloga, prešao na levu stranu, sišao sa kolovoza i udario u zaustavljeno teretno vozilo sa prikolicom marke „daf“".

Krenuli do pumpe

"Bilo je na plaži „Bosa noga“ veče kao i svako drugo, Aleksandar i Marko su krenuli kući posle posla, ali su odlučili da prethodno svrate do benzinske pumpe na izlazu iz grada, da bi kupili cigarete. Tada se dogodilo najgore...", kaže jedan od poznanika dvojice mladića, redovan gost „Bose noge“.Aleksandar je u baru „Bosa noga“ radio 10 godina, a njegov prijatelj Marko, kragujevački student, poslednje tri. Bili su omiljeni među prijateljima i posetiocima izletišta na obali Rzava."Skoro ceo dan smo bili zajedno na plaži, proveli smo divan dan u smehu i dobrom raspoloženju... Teško mi je da shvatim šta se dogodilo", kaže jedan od prijatelja dvojice stradalih mladića.

"Svi su ih voleli zbog vedrog duha i dobrog raspoloženja koje su znali da prenesu na sve oko sebe. Užasno je što ih više nema i nepravedno, jer oni ne pripadaju grupi ljudi koja rizičnim ponašanjem „izaziva sudbinu“", dodaje on.Istraga će utvrditi da li je prevelika brzina prouzrokovala nesreću, a zajedno sa porodicama stradalih cela varoš Svetog Ahilija je u žalosti zbog velike tragedije i gubitka dva života.Uviđaj saobraćajne nezgode izvršili su istražni sudija Osnovnog suda i tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Požegi.

Aleksandar Filipović (Foto: Facebook)
Aleksandar Filipović (Foto: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track