ZVANIČNO: Srbija od CG traži izručenje Slobodana Šaranovića!
Foto: Printskrin : Youtube

Ubistvo Nikole Bojovića

ZVANIČNO: Srbija od CG traži izručenje Slobodana Šaranovića!

Crna Hronika -
Zahtev za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića Ministarstvo je podnelo u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal po hitnom postupku u ponedeljak 29. jula u skladu sa ugovorom o izručenju između Srbije i Crne Gore

BEOGRAD - Srbija je podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića, osumnjičenih za umešanost u ubistvo Nikole Bojovića.

Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije podnelo je crnogorskim pravosudnim organima zahtev za izručenje Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića, osumnjičenih za umešanost u ubistvo Nikole Bojovića, rečeno je u tom ministarstvu.

Zahtev za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića Ministarstvo je podnelo u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal po hitnom postupku u ponedeljak 29. jula u skladu sa ugovorom o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Odluku o ekstradiciji SSaranovića i Koljenšića doneće najpre Viši sud u Podgorici koji im je odredio ekstradicioni pritvor nakon hapšenja.

O eventualnoj žalbi će odlučivati Apelacioni sud a konačnu odluku o izručenju doneće crnogorski ministar pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track