BIJELO POLJE: Sud produžio pritvor Dušku Šariću!

Pranje novca

BIJELO POLJE: Sud produžio pritvor Dušku Šariću!

Crna Hronika -
U odluci veća navodi se da je pritvor produžen zbog težine krivičnog dela načina izvršenja, kao i postojanja izuzetnih okolnolnosti koje opravdavaju produženje pritvora

PODGORICA - Veće Višeg suda u Bijelom Polju danas je produžilo pritvor Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, kojima se sudi zbog pranja novca, pribavljenog od šverca droge.

Duško Šarić je brata odbeglog narko bosa Darka Šarića, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu. Lončar je bivši izvršni direktor pljevaljske firme “Mat kompani”, koja je pripadala braći Šarić.

Duško Šarić i Lončar se terete da su od 2007. do 2010. godine, putem bankarskih i finansijskih poslovanja, prikrili poreklo 21 miliona evra.

U odluci veća, kako prenose podgorički mediji, navodi se da je pritvor produžen zbog težine krivičnog dela, načina izvršenja, kao i postojanja izuzetnih okolnolnosti koje opravdavaju produženje pritvora.

Viši sud u Bijelom Polju u maju prošle godine osudio je Šarića na osam, a Lončara na šest godina, zbog pranja novca stečenog od sverca droge.Apelacioni sud Crne Gore je, zbog povrede odredbi krivičnog postupka, ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Bijelom Polju i naložio ponovno suđenje, koje je u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track