VEŠTACI POTVRDILI: Devojka ipak silovana mikserom!

Novi detalji jezivog zločina u Splitu

VEŠTACI POTVRDILI: Devojka ipak silovana mikserom!

Crna Hronika -
U optužnici protiv Roka Š. stoji da je svesno silovao devojku, gurajući joj rotirajuću spravu u telesne šupljine iako je znao da je to može ubiti

SPLIT - Posle osam meseci istrage splitsko Županijsko državno tužilaštvo podnelo je optužnicu protiv Roka Š. (21), koji je u novembru prošle godine, na žurki u Podstrani, gotovo ubio dvadesetogodišnju devojku brutalno je silujući. Veštaci su utvrdili da su joj povrede nanete rotirajućom spravom, najverovatnije mikserom.

Šta joj je radio 40 min. niko ne zna, pa čak ni ona jer se od bola onesvestila. Devojka je preživela samo zahvaljujući tome što je jedan prijatelj ušao u dnevni boravak u kojem je bila s Rokom da bi iz frižidera uzeo meso za roštilj.

On je zatekao stravičan prizor, počeo je da urla i odmah pozvao Hitnu pomoć.

Pravovremenom lekarskom intervencijom devojka je spasena. Šta se događalo u tih 40 minuta iza zatvorenih vrata, niko tačno ne zna. Roko Š. tvrdi da se ne seća. Ni nesrećna devojka ne zna šta joj je monstrum radio s obzirom da je od bola pala u komu. Predmet kojim su joj nanete povrede nije pronađen.

Istragom je utvrđeno da je devojka tog 16. novembra do podne bila na predavanjima. Oko 14 sati preko Fejsbuka od Roka Š. stigao joj je poziv za žurku u Podstrani. Znala ga je od ranije jer je dolazio kod nje kući da ga podučava matematiku. Prijatelji i njeni roditelji rekli su da mu se ona sviđala.

Popodne je otišla na zabavu u Podstranu. Bilo je pozvano osmoro mladih – četiri devojke i četiri mladića. Kupili su piće i meso za roštilj. Društvo je dosta pilo, devojka se napila. U jednom momentu društvo je napustilo sobu i ostavilo devojku i Roka same, ugasivši im svetlo.

Četrdeset minuta bili su sami u sobi. Kad je vlasnik kuće potom ponovo ušao, doživeo je šok. Onesvešćena devojka ležala je u lokvi krvi, a iznad nje, sav krvav, stajao je Roko.

Hitna je stigla za desetak minuta. Devojka je u komi odvezena u bolnicu, gde je odmah operisana, ali će imati trajne posledice. Oko 19 sati stigla je i policija. Od 17. novembra do 9. januara Roko je bio u istražnom zatvoru, a trenutno je na slobodi.

“Svesno i s direktnom namerom, silovao je devojku, iako je znao da je nemoćna da se brani, gurajući joj nepoznatu rotirajuću spravu u telesne šupljine, s nedirektnom je namerom pristao da je usmrti. Znao je da je to može ubiti, ali je ipak upotrebio, pristajući tako na posledice”, stoji između ostalog u optužnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track