Maloletnik uhapšen zbog ubistva starca

Rasvetljen svirepi zločin u Baču

Maloletnik uhapšen zbog ubistva starca

Crna Hronika -
Dragan Nikolić (53) i K. B. (17) privedeni zbog ubistva Imrea Pala (75), a Draganov sin Stanimir (36) uhapšen zbog pomaganja. Starac je pretučen, upucan, pa vezan i bačen u septičku jamu

NOVI SAD - Monstrumi!Dragan Nikolić (53) iz Bača, osumnjičen za ubistvo penzionera Imrea Pala (75), uhapšen je sinoć u Bačkom Gračacu, gde se skrivao. Prilikom hapšenja kod njega su pronađena dva pištolja, od kojih je u jednom metak bio u cevi. Saučesnik u ubistvu Nikoliću bio je maloletnik K. B., koji je uhapšen preksinoć zajedno s Draganovim sinom Stanimirom Nikolićem (36), koji se tereti za pomaganje nakon svirepog ubistva.Podsetimo, brutalno ubistvo dogodilo se 7. avgusta u kući u Ulici Ive Lole Ribara u kojoj je Imre živeo sam. Kako saznajemo, ubistvo su počinili Dragan i maloletnik.Priznao zločin- Motiv je koristoljublje. Naime, njih dvojica su iskoristili moment kada ubijeni penzioner nije bio tu. Preskočili su njegovu ogradu i ušli u kuću. Pretražili su sve kako bi našli pare. Našli su neki novac i dokumenta, ali u tom trenutku je naišao Imre - kaže izvor Kurira iz istrage.Dragan je napao Imrea, tražeći mu još novca.- Kad je žrtva rekla da nema, Dragan je ispalio dva hica u njega. Onda su odlučili da telo bace negde. Najzgodnija im je bila septička jama u dvorištu jer je blizu, pa ih niko ne bi video, a računali su na to da će se telo već raspasti kada se bude otkrilo da starca nema - dodaje naš izvor.Iako je Imre bio mrtav, vezali su ga žicom, kanapom, trakama i stavili mu tegove na noge. Zatim su telo bacili u septičku jamu. Preko su nabacili cigle koje su našli u dvorištu, pa betonsku ploču jame.Tokom saslušanja u policiji K. B. je priznao da je zajedno s Draganom ubio penzionera.Čistili tragove- Dobio sam za to oko 60 evra. Ne znam koliko su otac i sin, koji nas je posle kolima vozio i sakrivao, uzeli za sebe para. Ali, koliko sam čuo, bilo je nešto malo više od hiljadu evra - rekao je na saslušanju K. B., kome je istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor do mesec dana.Kad su stigli kući, shvatili su da nisu uklonili sve tragove. Sačekali su da padne mrak, a potom su sva trojica ponovo otišla u kuću ubijenog. Draganov sin je ostao u kolima da ih sačeka.- Pokupili su sve predmete koji bi mogli da ih dovedu u vezu sa ubistvom. Peškirima su oprali terasu, beton u dvorištu, a zatim su negde to sve zapalili - navodi naš sagovornik.

Psihopate... Ubice su telo Imrea Pala bacile u jamu sa fekalijama
Psihopate... Ubice su telo Imrea Pala bacile u jamu sa fekalijama

Imao nemačku penzijuPrema rečima komšija, Imre Pal bio je devizni penzioner koji je radni vek proveo u Nemačkoj. Živeo je tamo, a leti je dolazio u rodni Bač i boravio u porodičnoj kući.- Tu je ostajao do kasne jeseni, posle čega bi se vraćao nazad - rekle su komšije.Da mu se nešto loše desilo, prvi je posumnjao Imreov prijatelj kod kojeg je starac trebalo da dođe. Budući da se Imre nije pojavio, prijatelj je otišao kod njega kući.

Dragan Nikolić (53) iz Bača, osumnjičen za ubistvo penzionera Imrea Pala (75), uhapšen je sinoć u Bačkom Gračacu, gde se skrivao. Prilikom hapšenja kod njega su pronađena dva pištolja, od kojih je u jednom metak bio u cevi. Saučesnik u ubistvu Nikoliću bio je maloletnik K. B., koji je uhapšen preksinoć zajedno s Draganovim sinom Stanimirom Nikolićem (36), koji se tereti za pomaganje nakon svirepog ubistva.Podsetimo, brutalno ubistvo dogodilo se 7. avgusta u kući u Ulici Ive Lole Ribara u kojoj je Imre živeo sam. Kako saznajemo, ubistvo su počinili Dragan i maloletnik.Priznao zločin- Motiv je koristoljublje. Naime, njih dvojica su iskoristili moment kada ubijeni penzioner nije bio tu. Preskočili su njegovu ogradu i ušli u kuću. Pretražili su sve kako bi našli pare. Našli su neki novac i dokumenta, ali u tom trenutku je naišao Imre - kaže izvor Kurira iz istrage.Dragan je napao Imrea, tražeći mu još novca.- Kad je žrtva rekla da nema, Dragan je ispalio dva hica u njega. Onda su odlučili da telo bace negde. Najzgodnija im je bila septička jama u dvorištu jer je blizu, pa ih niko ne bi video, a računali su na to da će se telo već raspasti kada se bude otkrilo da starca nema - dodaje naš izvor.Iako je Imre bio mrtav, vezali su ga žicom, kanapom, trakama i stavili mu tegove na noge. Zatim su telo bacili u septičku jamu. Preko su nabacili cigle koje su našli u dvorištu, pa betonsku ploču jame.Tokom saslušanja u policiji K. B. je priznao da je zajedno s Draganom ubio penzionera.Čistili tragove- Dobio sam za to oko 60 evra. Ne znam koliko su otac i sin, koji nas je posle kolima vozio i sakrivao, uzeli za sebe para. Ali, koliko sam čuo, bilo je nešto malo više od hiljadu evra - rekao je na saslušanju K. B., kome je istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor do mesec dana.Kad su stigli kući, shvatili su da nisu uklonili sve tragove. Sačekali su da padne mrak, a potom su sva trojica ponovo otišla u kuću ubijenog. Draganov sin je ostao u kolima da ih sačeka.- Pokupili su sve predmete koji bi mogli da ih dovedu u vezu sa ubistvom. Peškirima su oprali terasu, beton u dvorištu, a zatim su negde to sve zapalili - navodi naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track