UHAPŠENI ŠEFOVI POLICIJE: Primali mito i štitili dilere!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Akcija unutrašnje kontrole u Valjevu

UHAPŠENI ŠEFOVI POLICIJE: Primali mito i štitili dilere!

Crna Hronika -
Dejan Subotić, šef Odseka za suzbijanje kriminaliteta, i Milan Ćulafić, vođa grupe za suzbijanje narkomanije, pritvoreni zbog sumnje da su uzimali pare od kriminalaca

VALJEVO - Dvojica policajaca štitila prodavce droge!Dejan Subotić, šef Odseka za suzbijanje kriminaliteta, i Milan Ćulafić, vođa grupe za suzbijanje narkomanije u PU Valjevo, uhapšeni su juče zbog sumnje da su primali mito od narko-dilera.Hapšenje na posluDirektor policije Milorad Veljović naveo je da su oni uhapšeni u akciji Sektora unutrašnje kontrole.- Oni se sumnjiče da su primali novac i štitili valjevske dilere droge od hapšenja - kratko je rekao Veljović.Kako saznajemo, Ćulafić i Subotić došli su na posao kao i svakog drugog dana, ali su ih na njihovim mestima presreli inspektori Sektora unutrašnje kontrole.- Kako su seli na svoja mesta, uručeno im je rešenje o hapšenju. Inače Dejan je radio ranije u UBPOK, a Ćulafić je bio dugogodišnji operativac, protiv kog je bio vođen disciplinski postupak jer je pretukao nekog mladića na ulici - saznaje Kurir.Inače, inspektori Sektora unutrašnje kontrole saslušali su Dejana Subotića i Milana Ćulafića i njima je određeno zadržavanje do 48 sati. Prema rečima Kurirovog izvora bliskog istrazi, Subotić i Ćulafić su na saslušanju u policiji negirali sve sumnje koje im se stavljaju na teret.- Naveli su da su inspektori Sektora unutrašnje kontrole gradili slučaj tako što su prikupljali iskaze svedoka narko-dilera. Zanimljivo je i to što je jednog od tih svedoka hapsio Ćulafić i što je on kasnije osuđen na pet godina zatvora - rekao je naš izvor i dodao:Negiraju krivicu- Oni su takođe naveli da su učestvovali u akciji kad je u stanu supruge jednog od svedoka, na čije se izjave poziva Sektor unutrašnje kontrole, pronađeno više od 100 grama heroina. Takođe, oni su naveli da su razotkrili u Valjevu laboratoriju heroina iza Kazneno-popravnog doma u tom gradu, što govori o njihovom poštenju - navodi naš sagovornik.

Milan Ćulafić
Milan Ćulafić

Dejan Subotić
Dejan Subotić

Advokat: Oni su časni i revnosni policajci

Advokat Nebojša Perović izjavio je da je njegov klijent Milan Ćulafić rekao da je nevin.- Siguran sam da državna tela neće dozvoliti da se osobe koje su već osuđivane za teška krivična dela pojavljuju kao osobe koje mogu uništiti kredibilitet pripadnika MUP. U konkretnom slučaju revnosnih i časnih policajaca. Verujem da će sud razjasniti činjenice, koje neće oboriti pretpostavku nevinosti mom klijentu - rekao je advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja