SUDAR MERCEDESA U SIĆEVAČKOJ KLISURI: Poginuo Turčin, 4 povređena

STRAŠNO Stravična saobraćajna nesreća kod Niša

SUDAR MERCEDESA U SIĆEVAČKOJ KLISURI: Poginuo Turčin, 4 povređena

Crna Hronika -
Fejzulah J. (53) nastradao, dok je njegova supruga Turdie J. (48) teško povređena; Oni su se direktno sudarili sa kolima iz drugog smera

NIŠ - Još jedna pogibija državljana Turske.Fejzulah J. (53), državljanin Turske na privremenom radu u Austriji, poginuo je, dok je njegova supruga Turdie J. (48) teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 5.50 časova na magistrali Niš - Sofija kod sela Prosek na ulazu u Sićevačku klisuru. Do udesa je došlo kad je Fejzulah vozeći „mercedes“ direktno udario u automobil iste marke, koji je vozio takođe turski državljanin Adem A. (56), koji živi u Nemačkoj. Adem A., njegova supruga Fatma (52) i njihov sin Alper (23) lakše su povređeni.Smrskani- Nesreća se dogodila kad je jedan od ova dva automobila prešao na levu stranu puta i naleteo na drugi automobil koji je dolazio iz suprotnog pravca. Udarac je bio toliko jak da su oba automobila potpuno uništena - navodi naš sagovornik iz istrage.Automobil koji je vozio Adem se zadnjim delom zakucao u metalni odbojnik kraj puta, dok je drugi automobil odleteo na potporni zid na putu.- Teško povređenog Fejzulaha i njegovu suprugu vatrogasci su vadili pola sata iz smrskanog automobila. Prvo su morali da odseku karoseriju automobila, pa da ih izvuku napolje kako bi ih prebacili u Urgentni centar - dodaje naš izvor.Savlada ih umorFejzulah je preminuo tokom operacije, dok se lekari još bore za život njegove supruge. Inače, pokojni Fejzulah je išao iz Austrije u Tursku, dok je Adem iz Turske išao za Nemačku.Ovo je već treća saobraćajna nesreća za nedelju dana na putevima Srbije u kojoj su učestvovali državljani Turske. Prema rečima Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, Turci, kao i drugi strani državljani najviše ginu iz tri razloga.- Faktori koji, po mom mišljenju, dovode do ovakvih nesreća pre svega su umor, brzina i nebezbedni putevi - kaže Okanović.

Jak udarac.... Jedan od automobila udario je zadnjim delom u bankinu
Jak udarac.... Jedan od automobila udario je zadnjim delom u bankinu

Direktan sudar.... Prednji deo „mercedesa“ u kojem je bio poginuli potpuno je smrskan
Direktan sudar.... Prednji deo „mercedesa“ u kojem je bio poginuli potpuno je smrskan

Koridor 10 rizičanDamir Okanović kaže i da se ne sme zaboraviti činjenica da duž Koridora 10, koji je tranzit, ne postoji video-nadzor, kao i da nisu obezbeđene službe za hitnu pomoć, uključujući i helikopter, koji bi u velikom broju slučajeva bio od pomoći.- Plašim se da se ovo pokazalo i u nesreći kod Velike Plane pre više dana. Činjenica je da su svi povređeni transportovani, ali mislim da je to moglo i brže i bolje - smatra on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track